Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt SD: S är tvåa på bollen gällande delade turer i kommunen

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Magnus Edman (SD).

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Socialdemokraternas oppositionsledare i vård- och omsorgsnämnden, Camilla Runerås, säger i Sala Allehanda den 8 september att S nu vill driva frågan om att avveckla de delade turerna. Ett mycket positivt ställningstagande ur vår synvinkel, men det väcker en del frågetecken.

Under 2016 motionerade vi om att ta bort de ofrivilliga delade turerna i Sala kommun. Denna fråga behandlades i kommunfullmäktige under 2017 där den ansågs besvarad. Kort förklarat innebär det att kommunen anser att de arbetar tillräckligt med dessa frågor och att det inte kräver ytterligare åtgärd.

Annons

Annons

Det lustiga i detta är att jag vädjade från talarstolen i fullmäktige till de rödgröna partierna, S, MP och V att stödja vårt bifallsyrkande på denna motion. Till min besvikelse valde de i stället att sitta knäpptysta och låta motionen falla. Även i nämnden där Camilla Runerås under föregående mandatperiod var oppositionsledare för S valde hon att inte stödja denna motion.

Antingen har S och Camilla i detta fall ändrat uppfattning och tycker att kommunen inte gör tillräckligt eller, vilket är mer troligt, så var avsändaren på motionen fel och det var viktigare ur ett populistiskt perspektiv att inte stödja en så viktig motion för kommunens anställda. Om det förstnämnda är fallet, vad har försämrats i kommunen som har lett till att S nu valt att driva denna fråga? Eller är det så att S hellre sviker sina väljargrupper eller kärnfrågor bara för att stänga ute vissa partier?

Det ska även nämnas att i varje budget vi har lagt har vi även tagit upp denna fråga, något som Socialdemokraternas i Sala inte har gjort.

Vi gläds åt att S tagit förnuftet till fånga, även om det är ett par år för sent.

Magnus Edman (SD), gruppledare Sverigedemokraterna Sala

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan