Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt S: Alliansen kan ta bort delade turer – bara de vill

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Klipp ur SA 10/9.

Annons

Svar till Magnus Edman (SD) i Sala Allehanda 10/9 2021.

Det är bra att du och Sverigedemokraterna anser att vi är överens i denna viktiga fråga, att de delade turerna ska bort! Det finns dock skillnader i vad du säger och vad jag säger. SD vill ta bort de ”ofrivilliga delade turerna”, alltså att det ska vara valfritt för anställda att själva välja hälsovådliga arbetsvillkor. Vi sossar tycker inte det. Vi tycker, nu som då, att alla ska ha en god arbetsmiljö.

Annons

Annons

Detta vet du så klart redan eftersom er motion debatterades i flera instanser och S svarade lika varje gång. Det ska inte vara möjligt att välja ohälsosamma scheman. Det ska heller inte vara pest eller kolera, att alternativen är delade turer eller mer helgarbete. Det är hög tid att behandla även kommunens vård- och omsorgspersonal som övriga yrkesgrupper.

Men som jag påtalade tidigare, det är bra att vi är överens om att vård- och omsorgspersonalen behöver bättre villkor. Om du och sverigedemokraterna är beredd att ta steget vidare för en bättre arbetsmiljö för alla så är vi helt på samma spår. Krafttag behövs för att komma till rätta med de höga sjuktalen för denna utsatta arbetsgrupp, vi behöver inte uppfinna metoderna själva eftersom det finns gott om kommuner som säkerställt schyssta villkor och goda scheman och på så vis fått en hälsosam arbetsmiljö med låga sjuktal som följd.

Som du vet så ligger möjligheten att fatta de avgörande besluten varken hos ditt eller mitt parti utan det är alliansen som behöver fatta beslut och prioritera, så om du vill förändra på riktigt är det nog smartare att rikta dina texter till alliansen (C, M, KD och L) som med egen majoritet kan fatta beslutet att ta bort delade turer bara de vill!

Camilla Runerås (S), andre vice ordförande vård- och omsorgsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan