Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt SD: Delade turer är ett gissel

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Magnus Edman (SD) svarar på Camilla Runerås (S) senaste debattinlägg om delade turer.

Bild: Ari Korzeniowski, Arkivbild

Annons

Svar till Camilla Runerås (S) i SA 13/9.

Först så vill jag tacka Camilla Runerås (S) för svaret.

Du har helt rätt i att i denna fråga är vi överens. Delade turer är ett gissel och ofta en kvinnofälla som gör det svårt att få ihop livspusslet, speciellt om du är ensamstående.

Annons

Annons

Det finns dock en del oklarheter i ditt svar. Du nämner att anledningen till att ni inte stödde vår motion var att vi fokuserade enbart på de ofrivilliga delade turerna. Samt att det absolut inte spelar någon roll vem avsändaren är. Att sitta knäpptysta i en fråga som är så viktig för många av kommunens anställda enbart för att den inte täcker upp 100 procent är inte trovärdigt. Och i detta fall i fyra instanser, VON, ledningsutskottet, kommunstyrelsen och slutligen i fullmäktige. Inget yttrande om att intentionerna är bra eller dylikt. Endast tystnad. Socialdemokraterna har även uttryckt sig nationellt, regionalt samt lokalt att ni inte tänker ge oss (SD) något inflytande eller samverkan. Med andra ger det mig rätt gällande påståendet att för S har avsändaren betydelse och att man hellre sviker sina kärnväljare för att uppehålla denna policy.

Camilla anser även att styret kan avskaffa de delade turerna om de bara så vill, då de har makten i Sala kommun. Det är en sanning med modifikation. Alliansstyret har tillsammans 18 mandat i fullmäktige. Oppositionspartierna där båda våra partier ingår har tillsammans 27 mandat. Så i praktiken så styr oppositionen kommunen om vi så vill och pratar med varandra.

Vi Sverigedemokrater kommer alltid vara beredda att samtala och samverka med alla partier som är representerade i kommunfullmäktige, oavsett partifärg. För kommunen och dess invånares bästa.

Magnus Edman (SD), gruppledare SD Sala

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan