Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt S: Vi behandlar inte SD annorlunda

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Camilla Runerås (S), oppositionsledare i vård- och omsorgsnämnden.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Svar till Magnus Edman (SD) i SA 15/9.

Jag står fast vid att det är bra att S och SD är överens om att de delade turerna ska bort, och jag hoppas att det kan ske snart.

I vård- och omsorgsnämnden, som är den instans som kan besluta om en sådan förändring, så har alliansen (C, M, KD och L) egen majoritet och har möjlighet att fatta beslut oavsett vad oppositionen tycker. När er motion behandlades i vård- och omsorgsnämnden förra mandatperioden så var jag mycket tydlig med hur vi socialdemokrater såg på ”ofrivilliga delade turer” i diskussionen på sammanträdet. Sverigedemokraterna hade sin representant på plats och han förde där er talan.

Annons

Annons

Jag känner inte igen mig i din beskrivning att S skulle behandla SD annorlunda. Det var till exempel inte många månader sedan vi Socialdemokrater i Sala drev vidare er fråga utifrån motionen om en rullstolsgunga i lekparken. Jag blir förvånad om du på allvar tror att bra motioner och viktiga frågor skulle offras för att avsändaren är SD. Inte en enda gång har vi Socialdemokrater sett vare sig nämnder, styrelser eller fullmäktige som en lekplats. Vi tar det förtroende vi fått av väljarna på allvar och röstar enligt de mandat vi har. Ibland tycker vi lika och ibland tycker vi väldigt olika. Jag ser inte något konstigt i det eftersom vi är olika partier.

Det finns stora grundläggande åsiktsskillnader mellan våra partier, precis som det finns mellan flera andra partier. Vi Socialdemokrater tycker väldigt olika Sverigedemokraterna i många avgörande frågor så att prata om att vi ska göra något större tillsammans är bara märkligt. Det är Sverigedemokraterna på nationell nivå precis lika tydliga med som vi sossar är.

Det är ett år kvar till valet och jag hoppas att den goda ton som funnits mellan alla partier i Sala kan fortsätta vara god och att ditt utspel i den här ordväxlingen inte är en valupptakt och nytt förhållningsätt från Sverigedemokraternas håll.

Camilla Runerås (S), oppositionsledare vård- och omsorgsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan