Annons

Annons

Annons

Till minne: Konstnären Birgitta Lindström ville måla mer

Text

Birgitta Lindström somnade in i somras.

Bild: Privat

Annons

Vår mamma Birgitta Lindström lämnade oss allt för tidigt, hon ville uppleva så mycket mer, hon hade så många fler tavlor att måla.

Hon var en kärleksfull person med högt engagemang och en härlig personlighet. Hon var en stark men samtidigt känslig kvinna som älskade allt det vackra och vill ta del av vad livet erbjöd. Hon såg det vackra som vi andra inte alltid såg och det visade hon genom sin tavlor.

Annons

Annons

Birgitta älskade Sala, hon tycket att det var en vacker stad med många fina miljöer där hon kunde promenera och fota för sina målningar. Det var målningen och det vackra som gav mamma energi. Redan tidigt i livet som kartriterska var det hennes dröm att kunna satsa all tid på konsten. På Konstlyan fick hon tid för det hon uppskattade mest, att måla och umgås med människor.

Hur hon valde att benämna sina målningar som ger en bra bild av min mamma, ”Naturlyriska studier”, med önskan att väcka minnen och drömmar samt skapa glädje och harmoni i samspel. Det gällde inte bara konsten utan hela hennes liv.

Nu vill vi bjuda in mammas vänner, bekanta och kunder på ett sista besök genom en minnesutställning i vår mammas ateljé ”Konstlyan”. Vi vill hylla mamma som den konstnären var och visa upp hennes avslutande verk, tavlor som behöver ett nytt hem.

Barnen Camilla Johansson och Tobbe Johansson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan