Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt: Våra kollegor ger upp!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Åsa Haga Eriksson, Beatrice Björkskog och Marita Karlström Andersson från Lärarnas riksförbund och Lärarförbundet skriver om en ohållbar situation på Salas skolor.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Brist på̊ kvalificerade lärare har varit en fråga i det svenska utbildningssystemet under en längre tid. Skolverket (2018) har beräknat att 80 000 fler lärare kommer att behövas till år 2031. Ändå kan rekrytering av nya lärare vara en utmanande uppgift eftersom endast 11 procent av lärarna i Sverige anser att samhället värderar läraryrket som viktigt, mot 35 procent av lärarna i Norge och 58 procent i Finland (Skolverket, 2019). Samtidigt kommer rekrytering av fler lärare inte att lösa lärarkrisen om ett stort antal av dessa lärare sedan lämnar yrket.

Resultat i ett antal studier tyder på att lärarnas missnöje med skolans arbetsförhållanden är en av de mest inflytelserika faktorerna när det gäller beslut att lämna yrket. Verksamma åtgärder för att förbättra lärarnas arbetsförhållanden är följaktligen av största vikt.

Annons

Annons

Många lärare i Sala vittnar om en ohållbar arbetssituation. På flera skolor är lokalerna så slitna att det inte går att bedriva verksamhet och dessutom råder brist på resurser för inköp av läromedel och undervisningsmaterial. För de behöriga lärare som stannar kvar i Sala ökar arbetsbördan när kollegor säger upp sig och ersätts av obehöriga lärare, då det innebär att lärare måste handleda dessa för att kvalitén i undervisningen ska upprätthållas något sånär. Bristen på vikarier innebär inställda lektioner och i flera fall dubbelarbete när man väl har möjlighet att återgå till arbetet efter sjukdom. En generell brist på speciallärare resulterar i vakanser som inte kan tillsättas och lärare ute i våra skolor som gör sitt yttersta för att räcka till för alla elever. Ett minskat antal elevassistenter, trots stort behov i verksamheterna, är ytterligare en faktor som ökar arbetsbördan för lärarna.

Att det dessutom i Sala saknas individuell kompetensutveckling och att löneutvecklingen är lägre än på andra likställda orter förbättrar inte situationen för Salas möjligheter att behålla sina lärare och attrahera nya medarbetare. Vi ser inte att det endast är den höga omsättningen av rektorer som har bidragit till den här situationen. De strukturella problem som personal i skolorna vittnar om, de har uppstått under lång tid och går inte att lösa genom att politiker skjuter till 500 000 kronor för inköp av läromedel, speciellt inte när utbildnings- och arbetsmarknadsenheten måste göra ytterligare besparingar på 1,5 procent.

Åsa Haga Eriksson, Beatrice Björkskog, Lärarnas Riksförbund

Marita Karlström Andersson, Lärarförbundet

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy