Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Sala kommun och Skolinspektionens kritik

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bengt Larsson (C), ordförande för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, svarar direkt på insändaren.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Svidande och korrekt kritik till ansvariga politiker i skolnämnden med ordförande och centerpartisten Bengt Larsson i spetsen som lättvindigt och likgiltigt tar emot kritiken.

Sveriges skollag är tvingande. Var är det som är svårt att förstå med denna lag? Uppfyll lagen eller gör något annat och låt andra starka individer med rätt visioner ta över.

Annons

Förvånad, besviken och förbannad förälder

Annons

Anmäl text- och faktafel

Svar direkt:

Insändaren har rätt i att kritiken mot skolan i Sala är korrekt och allvarlig. Att till exempel analysarbetet är ett område som behöver utvecklas är något som vi politiker själva lyfte fram vid Skolinspektionens intervjuer. Arbete med att åtgärda de punkter som kritiserades inleddes så fort rapporten kommit till kommunen, alltså redan i somras. En plan för det fortsatta arbetet är igångsatt och kommer att presenteras för nämnden vid kommande sammanträden.

Att det efter sammanträdet uppfattats som att jag varit likgiltig eller hanterat ärendet lättvindigt gör mig både bestört och ledsen. Både jag och de övriga alliansledamöterna tar rapporten mycket seriöst och arbetar för att skapa mer resurser och stöd så att skolorna kan leva upp till skollagens krav.

Ett ”tack för informationen”, som var kallelsens beslutsförslag, utgör en gängse formulering i informationsärenden och riktar sig till de tjänstepersoner som hanterat ärendet, självfallet inte till Skolinspektionen. Här har en olycklig misstolkning gjorts. Skolinspektionen kommer att få skriftliga svar utifrån den tidsplan kommunen getts och efter att bristerna åtgärdats.

Bengt Larsson (C), ordförande utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy