Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Debatt M: En bättre politik för landsbygden

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

”Prisökning efter prisökning på drivmedel har gjorts under mandatperioden då de rödgröna skattehöjningarna slår hårt mot vardagslivet utanför storstaden”, skriver Moderaternas debattörer.

Bild: TT

Annons

Sala kommun är i många avseenden en landsbygdskommun. Här arbetar och bor många långt ifrån stan. Vissa driver sina företag och gårdar, andra har sin bostad och pendlar till jobbet i Sala eller närliggande städer. Många av våra invånare tycker att livet på landet är fantastiskt.

Men tyvärr driver regeringen en landsbygdsfientlig politik, och det är just människor boende utanför storstäderna som bokstavligen betalar priset. Prisökning efter prisökning på drivmedel har gjorts under mandatperioden då de rödgröna skattehöjningarna slår hårt mot vardagslivet utanför storstaden.

Annons

Annons

Även regeringens oförmåga – eller ovilja – att agera i viktiga frågor drabbar landsbygden såväl som klimatet. I till exempel frågan om äganderätten och skogen. Svensk skog är en del av lösningen på den gröna omställningen, den behövs för att klara storskalig inhemsk produktion av gröna bränslen och ger oss möjlighet att ersätta fossila produkter med biobaserade.

Och det behöver inte vara så här. För att stärka landsbygden föreslår Moderaterna bland annat:

► Att energiskatten sänks så att priset vid pump sänks med 1 krona litern.

► Att pengar öronmärks för att rädda bensinmackar från nedläggning på landsbygden och 250 miljoner öronmärks för fler poliser i glesbygd.

► Att väg- och järnvägsunderhåll var och en ges 250 miljoner kronor mer än regeringen satsar på den viktiga uppgiften. 

Miljö- och klimatpolitik kan gå hand i hand med att verka för bra villkor för transporter. Det måste vara rimligt att bo och leva i hela landet, samtidigt som vi ställer om. Det tänker vi arbeta för!

Erik Hamrin (M)

Michael PB Johansson (M)

Viveca Molin (M)

Tomas Bergling (M)

Martin Eriksson (M)

Gunnar Larsson (M)

Elin Johansson (M)

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy