Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Matilda Molander

ledare liberalVästmanlands län

Matilda Molander
Alla pratar om landsbygden, men har någon varit där?

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende liberal.

Svårt att vinna landsbygdsväljare om man inte ser skillnad på mellanstora städer och glesbygd.

Bild: Lina Larsson

Annons

LEDARE. Rikspolitiken är ofta Stockholmscentrerad, men i gårdagens partiledardebatt var det närmast parodiskt. Arbetslösheten i Sverige är rekordhög, nästan var tionde svensk går utan arbete, och debatten gick rakt på frågan om hur man ska få ner arbetslösheten. De nya industrier som växer fram i Norrland lyftes av flera partier fram som hoppingivande och partiledarna diskuterade olika sätt att få människor att “flytta till jobben på landsbygden”.

Northvolts nya batterifabrik i ligger dock i Skellefteå, en plats som senast jag såg efter var en mellanstor svensk stad med drygt 70 000 invånare. Det nya fossilfria stålverket Hybrit byggs i Luleå, en universitetsstad med nästan 80 000 invånare. Industrisatsningarna i norr ger absolut hopp för framtiden, men de har inte mycket att göra med landsbygden.

Annons

Annons

Det gör också Nooshi Dadgostars (V) krav på att införa flyttbidrag för att få människor att flytta till de nya industrijobben smått absurda. Det finns absolut arbetsplatser som har svårt att rekrytera till lediga jobb, inte minst vårdcentraler i glesbygd, men storskaliga industrisatsningar i global teknologisk framkant hör knappast till dem.

Majoriteten av partiledarna verkar dessutom helt ha missat att flyttlassen vände för flera år sedan. Unga människor lämnar nu Stockholm och kranskommunerna för att flytta till andra delar av landet där det finns både intressanta arbeten och bättre livskvalitet än i huvudstaden.

Det var under debatten tydligt att många partier vill vinna landsbygdsväljare, men att få av partiledarna har koll på hur verkligheten ser ut. Mest bisarrt var kanske Jimmie Åkessons (SD) litania över att det höjda bensin- och dieselpriset gjort att det knappt går att leva på landsbygden. Drivmedelspriserna har höjts, vilket såklart är irriterande för den som kör mycket bensinbil. Men priset för att köra bil har ändå höjts betydligt mindre än priset för att åka kollektivtrafik. Om ett fint hus dessutom kostar en miljon kronor i stället för tio, och kaffe med bulle 25 kronor i stället för 75 så får man betydligt mer pengar över att lägga på bensin – eller annat.

Allt är verkligen inte bra på landsbygden, lika lite som någon annanstans, men svartmålningen måste få ett slut. Ständigt ökande bostadspriser och växande kriminalitet i städerna har tillsammans med digitalisering och ökade möjligheter till distansarbete fått allt fler att se fördelarna med att bo på landet. Landsbygden är mer attraktiv än på länge, kanske någonsin?

Annons

Som Centerpartiets Annie Lööf konstaterade: Människor vill bo på landsbygden.

De som tar steget att flytta, eller redan bor på landsbygden, behöver en politik som löser problem de möter i sin vardag, inte problem som partiledarna har hittat på. Av söndagens debatt att döma lär det dröja.

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy