Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
C: Nu får ni ge er med (S)tädningen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Nu underkänner S den kommunala utvärderingen och i praktiken även kompetensen hos kommunens medarbetare”, skriver Eric Thorsell.

Bild: Arkivbild, Monika Nilsson Lysell

Annons

Socialdemokraterna, med hjälp av SD, drev igenom sitt budgetförslag där ett av kraven var att Sala kommun skulle ta tillbaka all städning i egen regi. Däremot fanns det inte en enda krona anvisad till vare sig utredning eller nyanställningar.

Nu har kommunens ekonomer och annan kunnig personal kommit fram till att det skulle bli mycket dyrare att ta tillbaka städningen än att fortsätta i egen regi.

Annons

Annons

Det måste påpekas att de kommuner som återtagit städningen har gjort det på grund av rejäla kvalitetsbrister i arbetet, vilket också fanns här i Sala i början av privatiseringen, men efter att en enskild entreprenör plockades bort finns inga klagomål.

Nu underkänner S den kommunala utvärderingen och i praktiken även kompetensen hos kommunens medarbetare och kräver en utomstående utredare, och lyckades driva igenom detta beslut.

Är det någon som på allvar tror att en sådan utredare jobbar gratis? Det kommer att kosta kommunen extrapengar som inte finns i någon budget och absolut inte i S-budgeten.

Sedan klagar S på att styret inte gör de besparingar som ska göras men själva driver man igenom beslut utan täckning.

Sådant brukar kallas dubbelmoral.

Det finns två saker till att fundera över. Om S lyckats driva igenom detta, har någon funderat på vad som då händer med de städbolag som också ger kommunens invånare, främst äldre, städtjänster? Många privata bolag kommer att läggas ner och någon måste väl veta att dessa jobb har varit insteget på arbetsmarknaden för många nyanlända och främst kvinnor.

Nej, jag får en annan lite fadd smak i munnen. S vill ha tillbaka städningen i kommunal regi för då får Kommunalfacket fler medlemmar och S högre bidrag till valrörelsen. Ekonomiska vinster för Sala kommun blir det inte.

Eric Thorsell (C) 

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy