Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
L: Ja, höj anslagen till skolan!

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Mårten Hemström (L) håller med Hanna Westman (SBä) om att skolan behöver mer pengar, men undrar var pengarna ska hämtas. Klipp ur SA 20/10.

Annons

Hanna Westman frågar om vi är beredda att ge mer resurser till skolan och som liberal kan jag svara ja utan att blinka. Vi har sedan jag tillträdde som gruppledare varit envisa i att det behövs mer resurstilldelning till skolan, och står fast vid behovet av en ändringsbudget. Som vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden är skolan min högsta prioritet.

Inför nästa år skulle det vara väldigt bra om skolan kan förstärkas utöver budget, så vi liberaler vill naturligtvis att skolan och vård och omsorg får bättre tilldelning om extra utrymme skulle ges. Men var vill Hanna Westman hämta pengarna? Vi kan ju inte spela på Triss. Här får hon gärna komma med ett svar.

Annons

Annons

Men ja, skolan behöver mer pengar. Vi kan inte både äta upp kakan och ha den kvar just här i Sala, och med det menar jag att vi inte kan ha så bra service som vi ger i dag om skolan inte får tillräckligt med pengar. Om vi ska ha kvar alla landsbygdsskolor behöver skolan få betydligt mer än den får i dag.

Så jag håller med Salas Bästa helt och hållet om pengarna, och jag håller även med om att det inte är helt optimalt med stora skolor. Att lämna ett styre på grund av ett skolbygge som inte ens blev av var dock förhastat av Salas Bästa. Det är bra att de har kämpat för mer resurser till skolan, men resursfördelningen till skolan godkändes dock av Salas Bästa när partiet satt i styret. Hade de varit emot den borde de ju inte ha yrkat bifall till budgeten 2019. Ett halvår efter den budgeten lämnade de styret på grund av det planerade bygget av Åkraskolan, samt för att kommunen behövde spara, inte på grund av budgeten, som de ju hade varit med på. Förhandlingarna inför budget 2020 hade inte ens påbörjats när Salas Bästa lämnade Alliansen.

Att Salas Bästa skulle ha varit emot sammanslagningen av högstadierna kan jag inte heller hitta belägg för. Det var nämligen Salas Bästa som ledde skolnämnden när sammanslagningen gjordes. Det var däremot Alliansen som upphävde den, vilket Liberalerna var drivande i.

Mårten Hemström (L), vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan