Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Grattis alla som bor i Salabostäders lägenheter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Vi hotas med marknadshyror från januari 2022 med hyreshöjning på 1 000 kronor för en lägenhet. Det är bara att gratulera de boende som, som vanligt, bara skall finna oss i det”, skriver insändarskribenten.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Salabor! Det Centerpartiet inte lyckades med i riksdagen lyckas nu Salabostäder med, som är ett kommunalägt bostadsföretag som styrs av Centerpartiet.

Nu hotas vi boende av, den av vår regering avslagna, lagen om marknadshyror. Vi hotas med marknadshyror från januari 2022 med hyreshöjning på 1 000 kronor för en lägenhet. Det är bara att gratulera de boende som, som vanligt, bara skall finna oss i det. Hyresgästföreningen godkänner detta förfarande med en kommentar om att vi boende får söka extraarbete.

Annons

Annons

Bernard Niglis bor själv i Säter, förmodligen i egen fastighet. Han vill väl förmodligen avancera i sin karriär genom att lyckas med detta storslagna företag.

G.A-son, boende pensionär hos Salabostäder

Anmäl text- och faktafel

Salabostäders vd Bernard Niglis svarar direkt på insändaren.

Bild: Ari Korzeniowski

Svar direkt:

Det vi genomför nu är att vi fördelar om våra hyror på ett rättvisare sätt för er hyresgäster. Den förändring som du skriver om innebär inga extra intäkter för oss som bostadsbolag. Alltså inte marknadshyra. Vi åtgärdar i stället de orättvisor som finns inom våra hyresbestånd gällande hyror som inte speglar det man får som boende.

Det är helt riktigt att vissa kommer att få höjd hyra men du nämner inte att mer än hälften av våra hyresgäster kommer att få fryst hyra (alltså ingen höjning) på mellan ett och åtta år. När vi är klara med det här hoppas vi att våra hyresgäster kommer att uppfatta hyressättningen som mer rättvis.

Den som har ett modernt boende med till exempel tvättmaskin och diskmaskin kommer då att få betala för det i stället för att det skall subventioneras av andra hyresgäster. Höjningarna är dessutom maximerade till 280 kr/månad för 1-3 rum och kök samt 350kr/månad för större lägenheter.  

Bernard Niglis, vd Salabostäder

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy