Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
L: Eriksson (SD) svamlar – och kritiserar sig själv

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Mårten Hemström (L) tycker att Louise Eriksson (SD) svamlar i sitt senaste debattinlägg. Klipp ur SA 20/10.

Annons

Louise Eriksson använder flera hundra ord i en debattartikel den 19 oktober till att hoppa hit och dit. Hon börjar med Skolinspektionen, fortsätter med att skolan har för lite pengar, men har samtidigt i Salas kommunfullmäktige röstat för Socialdemokraternas budget som gav skolan just detta: för lite pengar. Louise Eriksson (SD) kritiserar alltså sig själv.

Annons

Annons

Sedan hoppar hon raskt över till att hon hellre vill ha en elevpeng som går till dem som söker en viss skola i stället för att pengarna ska gå till exempelvis invandrarbarn. Här blev det väldigt luddigt. Ingen förstår riktigt vad kråksången handlar om.

Om Louise Eriksson (SD) kan sluta tala och skriva otydligt, populistiskt, osakligt och utifrån rykten och påhitt, och skriva lite mer seriöst, så kanske vi andra kan förstå vart hon vill komma. Det hon skriver är faktiskt snurrigt och i riktigt dålig kongruens med verkligheten. Det finns överföring för elever med särskilda behov, men den kan se olika ut. Elevassistent är dessutom inte något slags ordinerad rättighet riktad till enskilda barn, utan tillsätts utifrån verkliga behov. Ibland blir då föräldrar missnöjda. Det är ofrånkomligt. Dessutom blandar Eriksson ihop Skolverket med Skolinspektionen.

Och till SD:s potentiella väljare i Sala som tror att SD är ett borgerligt parti, kan jag ge upplysning om att partiet i skolfrågor nästan genomgående röstar med Socialdemokraterna eller något annat parti i oppositionen. SD lägger inte sitt fokus på skolans kärnuppdrag: undervisningen. Hör, den som vill höra!

Mårten Hemström (L), gruppledare för Liberalerna, vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan