Annons

Annons

Annons

Petningen av Pia Nilsson (S)

Insändare
Mår illa över behandlingen av Pia Nilsson (S)

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Det här kommer att få konsekvenser för S-rösterna i valet. Tro mig”, skriver insändarskribenten Anders Dahlström, som inte nöjd över hur Pia Nilsson (S) behandlats.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Vad är det som händer?

Jag har fortfarande svårt att gå ner i varv efter att ha läst uppgiften att Sala kommuns mest meriterade politiker, Pia Nilsson, har plockats bort från Socialdemokraternas riksdagslista. Valberedningen, där vi har representation från Salas Socialdemokrater, har valt att inte ens våga låta henna stå kvar längre ner på listan än vanligen valbara platser. Pia skulle ju lätt kryssas in i riksdagen.

Annons

Annons

Pia som under 17 år gjort ett mycket bra jobb för Västmanlänningar i riksdagen och finns med i partistyrelsen. Pia som lägger ner ett enormt jobb för att fånga vad Västmanlänningar vill. Varje vecka, året om. Den mest synliga politikern på Västmanlandsbänken.

Nu har något skett i det fördolda. Jag misstänker att Pia genom intriger och taskspel har manövrerats bort av de som hon trodde stöttade henne. Känslan av att någon gått långt över sitt mandat smyger sig på.

Nästan 500 personer har redan skickat sina sympatiyttringar på Facebook till Pia. 125 stycken har kommenterat och beklagat det som skett. De enda kommentarer man saknar är ju sympatiyttringar från delar av arbetarkommunens ledning

Jag mår illa av den behandling Pia utsatts för. Det här kommer att få konsekvenser för S-rösterna i valet. Tro mig.

Partimedlemmar i Sala Arbetarekommun kanske skulle fundera en eller två gånger på om det är acceptabelt med denna hantering eller om det är andra som ska lämna sina poster.

Jag lämnar S nu. Nu är det gjort.

Anders Dahlström

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan