Annons

Annons

Annons

Petningen av Pia Nilsson (S)

Insändare
Hur tänker valberedningen egentligen?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

I flera insändare har SA:s läsare uttryckt sin besvikelse över att Pia Nilsson (S) inte finns med som kandidat på Socialdemokraternas riksdagslista.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

När jag ser valberedningens förslag till riksdagslistan undrar jag och många med mig hur det kommer sig att Pia Nilsson, med flest personröster i senaste valet, inte ens finns med bland de 20 namnen på valberedningens förslag?

I en radiointervju säger valberedningens ordförande att: ”Pia har varit med väldigt länge nu”.

Ja, förvisso är 17 år en ganska lång tid, men det finns många förtroendevalda – inte minst i valberedningen – som suttit på sina platser längre än så. Där om någonstans är det dags för förnyelse!

Annons

Förnyelse är bra, men borde inte kompetens, engagemang och erfarenheter också vägas in då kandidaterna förväntas representera oss alla i Västmanland de kommande åren?

Pia är uppenbart en omtyckt, uppskattad och engagerad riksdagsledamot, som i den rollen gör ett alldeles utmärkt jobb för oss västmanlänningar. Oavsett vem/vilka som är arkitekterna bakom förslaget till listorna så verkar man – enligt alla inlägg i SA, VLT på Facebook med mera - helt ha bortsett från den demokratiska processen med förankring hos medlemmarna.

Annons

Jag har också förstått att det är flera kompetenta personer som nominerats men som nu är strukna eller anmodade att dra tillbaka sin kandidatur. Det här förslaget känns mera som vänskapskorruption än att seriöst ta fram det starkaste laget som kan driva och genomföra partiets politik! Alla politiska uppdrag bygger ju på förtroende och mitt förtroende för valberedningen är just nu noll!

De enda som är nöjda nu är väl politiska motståndare och möjligen några interna konkurrenter. Om medlemmarna fått en möjlighet att tycka till så skulle Pia varit självklar på listan, då hon bevisligen har den kunskap, vilja och förmåga som krävs för att klara av riksdagsuppdraget. Pia lyssnar på oss väljare och räds heller inte att träffa oss ”gräsrötter” på torgmöten och arbetsplatser och ta diskussioner om olika åsikter och ståndpunkter.

Dessutom har hon ju en lång och bred erfarenhet av politiskt arbete och kan förklara saker begripligt. Att hon redan har etablerade kontakter i riksdagen underlättar troligen samarbetet ”över gränserna” - vilket väl är nog så viktigt i det politiska läge som råder.

Annons

Pia behövs i Sveriges riksdag och jag hoppas att Salas ombud på kongressen gör sitt jobb och röstar för att vi får tillbaka henne på listan och därmed en möjlighet att vi får behålla Salas plats i riksdagen.

Besviken och ledsen salabo

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan