Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
L: Salas Bästa - partiet med guldbyxor

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Mårten Hemström (L) menar att Hanna Westmans (SBä) senaste debattartikel kryllar av fel och misstolkningar. Klipp ur SA 29/10.

Annons

Det är så mycket som inte stämmer med Hanna Westmans debattartikel i SA 29/10 att jag knappt ens får plats med ett svar. Hon verkar dessutom inte ens ha läst det jag skrev innan hon svarade.

Att jag skulle vara osäker om var pengar kan tas är en besynnerlig misstolkning från Westmans sida. Så skrev jag inte. Jag frågade henne vad hon vill ta bort. Salas Bästa vill nämligen satsa på allt annat i kommunen också. Man kan inte satsa på allt utan att höja skatten. Det går inte ihop. Men SBä är partiet med guldbyxorna!

Annons

Westman vill ha ensamrätt på att vilja satsa på skolan, och eftersom SBä inte samarbetar med andra partier så kan de ju sätta vilka siffror som helst. Jag har dock öppet redovisat att jag vill ha en förstärkning av skolans budget och vill ha det nu också. Skolan ska absolut inte behöva gå en krona back 2022! Skolan är det viktigaste vi gör i Sala och det är verkligen inte bara Westmans åsikt. Att man måste välja mellan att ha kvar landsbygdsskolorna och att hålla nere resurserna till skolan har jag sagt om och om igen på nämndsmötena, och det har även Westman hört tydligt. Jag skriver det även i SA, både den 24/9 och den 21/10. Vi kan inte både ge lite pengar och ha kvar landsbygdsskolorna. Det är en kalkyl som inte går ihop. Därför måste skolans budget förstärkas!

Annons

Och så kommer vi till sammanslagningen. Om Westman var emot sammanslagningen, varför yrkade hon i så fall bifall till sammanslagningen på skolnämndens möte den 3 mars 2020?

Själv har jag inte varit med på något sådant beslut, men det har Hanna Westman. Jag har däremot tagit initiativ till att återskapa Valla och Ekeby som två separata skolor. Det är ju bara att läsa protokollen!

Annons

Även om äskningarna har Westman fel. Det finns inga beslut någonstans om att vi inte får äska under nästa år. Vad Westman har hört ryktesvägen har inget med fakta att göra. Hon skriver ”På senaste nämndsmötet i oktober fick jag tyvärr svar på hur Alliansen tänker göra.” Nej, Hanna, Alliansen har inte sagt detta. Tror Westman att vi har monarki i Sala, med enväldig kung? Men nu är det som sagt bara något som Westman har hört. Att kunna äska från kommunstyrelsens förfogande är en viktig del av nämndsarbetet. Det är så vi får loss en halv miljon till läromedel till skolans elever.

Mårten Hemström (L),vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden 

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan