Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Imaginär intäkt – för dumt för att vara sant

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten "Besviken skattebetalare" har flera frågor kring den imaginära intäkten som skulle täcka upp luckan i utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens budget. Klipp ur SA 17/11.

Annons

Har funderat på det sen jag läste artikeln om skolan, budgeten och att budgeten inte går ihop. Jag försöker förstå. Vem kom på den makalöst dumma idén att skapa en intäkt som inte finns?

Jag köper mig nog en ny bil i dag, jag har ju köpt en trisslott. Det är ungefär samma tänk. Fast det här är värre. Det är kalkylerat och diskuterat och beslutat. Fler inblandade och ingen som sätter ner foten och säger "tänk efter nu, kan vi verkligen göra så här?"

Annons

Annons

Tjänstepersonen som uttalade sig i SA uttryckte visserligen att de hade försökt. Men har de fått stöd av andra tjänstepersoner, ekonomichef, kommunchef? Vem borde ha satt ner foten? Vilket ansvar har kommunalrådet? Rimligtvis har hen insyn till sin partikollegas (ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden) resonemang i frågan. Vilket ansvar har kommunchefen i frågan? Rimligtvis har hen insyn i sin underställde kontorschefs (skolchefs) resonemang. Var finns ekonomerna, var finns ansvaret?

Det är nästan så dumt att det inte ens går att formulera en vettig insändare, för det kan ju inte vara sant.

Besviken skattebetalare

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan