Annons

Annons

Annons

Livesänd skidsatsning

Se Östervålaåkaren utmana svenska eliten – OS-hoppet debuterar

I april livesändes SM på skidor vilket blev en stor tittarsuccé.
Nu står det klart att skidfesten fortsätter även den här säsongen. 20 livesända tävlingsdagar utlovas för dig som prenumerant, med start i helgen.

Text

Sporten livesänder både sprintloppet med Oskar Svensson på lördag och distansloppet med Pontus Nordström på söndag från Bruksvallarna.

Inbäddat innehåll

Det var i april SM på längdskidor livesändes vilket intresserade många av Bärgslagsbladets prenumeranter. De lokala tidningarna satsar nu vidare tillsammans med Expressen på ett stort antal livesända skidtävlingar den här säsongen. Tack vare samarbetet med Svenska skidförbundet kan hela 20 tävlingsdagar erbjudas i vinter. Och den första sker redan till helgen där det blir sändningar både lördag och söndag från Bruksvallarna.

Annons

Annons

Under lördagen väntar sprinttävlingar och på herrsidan ställer en av Sveriges största sprintåkare upp, nämligen Oskar Svensson som gör säsongsdebut. Landslagsåkaren väljer att ladda om i Bruksvallarna efter att ha haft problem med sin rygg och hoppas få goda svar inför fortsättningen och sin OS-satsning.

I startlistorna finns också Östervålaåkaren Pontus Nordström som ställer upp i söndagens distanslopp. Tävlingarna livesänds med uppsnack från 11.50 på lördagen och från 09.50 på söndagen, här på Sala Alklehanda

Pontus Nordström, här under Bessermerloppet kommer att stå på startlinjen i 15 km klassistk i Bruksvallarna på söndagen. Loppet ser du live här på Sala Allehanda.

Landslagsåkaren Oskar Svensson har tidigare berättat att han är glad över den satsning på livesänd skidåkning som görs den här säsongen.

– Det är förstås jätteroligt att den här satsningen görs så att ännu fler kan upptäcka de här tävlingarna som körs runt om i Sverige. Jag hoppas att många passar på att titta, säger Oskar Svensson inför den livesända premiären.

LIVE-TV: Se lördagens sprintlopp här

Annons

Annons

LIVE-TV: Se söndagens distanslopp här

Tävlingarna i Bruksvallarna är den första av en rad längdlopp som sänds av oss den här säsongen där bland annat alla tävlingar inom den nationella seniorcupen, (numera Smart Energy Cup) och SM-avslutningen ingår. Detta innebär i nuläget att hela nio nationella tävlingar och över 20 tävlingsdagar från i början av december till senare delen av april kommer livesändas. Fler tävlingar kan dessutom tillkomma under säsongen.

Oskar Svensson hoppas hitta formen i de livesända tävlingarna inför OS där han kan vara en medaljutmanare. Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Här finns startlistorna från Bruksvallarna i sin helhet att ta del av.

Här är tävlingarna helahälsingland.se livesänder den här säsongen:

4-5 december: Nationella seniorcupen, Bruksvallarna.

7-9 januari: Nationella seniorcupen/Skandinaviska cupen, Falun 14-15 januari: Bauhaus Cup (junior), Skellefteå

16 januari: JVM-test, Skellefteå

29-30 januari: Nationella seniorcupen, Torsby

19-20 februari: Nationella seniorcupen, Skövde

5-7 mars: Folksam Cup (ungdomar 15-16 år), Järpen

9-13 mars: JSM, Åsarna

8-10 april: Nationella seniorcupen/Bauhaus Cup (junior), Sollefteå

21 april: SM-avslutning (sprintstafett), Bruksvallarna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan