Annons

Annons

Annons

Petningen av Pia Nilsson (S)

Insändare
Hög tid att släppa fram de yngre

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det har varit ett flertal insändare den senaste tiden om Pia Nilsson och hur hon inte längre finns med som förslag till riksdagslistan. Diskussionen har varit ensidig och partisk. Där de skäl som anges endast kan sammanfattas med, ”det har varit så länge, därför bör det fortsätta vara”.

Jag har läst på och samlat information. Pia Nilsson är närmare 60 år, och har suttit i riksdagen nästan hela min livstid. Själv skulle jag påstå att det är ganska länge, tillräckligt länge för att ge plats åt någon ny. Att ge någon annan en chans att utvecklas och blomstra inom detta parti.

Annons

Annons

Amanda Lindblad (S). Foto: Mikael Stenkvist

I min granskning av Socialdemokraternas riksdagslista hittar jag på plats 5 en annan kvinna från Sala, hälften så gammal som Pia Nilsson. Med en stark politisk bakgrund, och med flera tunga uppdrag att intyga, Amanda Lindblad! Jag förundrar mig varför ingen pratar om det? Vad är det för konservativ och tillbakahållande kultur som råder inom socialdemokraterna i Sala? Varför ger vi mer uppmärksamhet till någon som redan haft 17 år inför allas ögon än att beundra och visa hängivelse till chansen att en stark ung kvinna kan få göra sin röst hörd? Det är hög tid att släppa fram de yngre och våga lita på nästa generation.

Amanda Lindblad, du har min röst den 11 september 2022!

”Salabo som vill rösta för framtiden.”

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan