Annons

Annons

Annons

Petningen av Pia Nilsson (S)

Insändare
Ovärdigt mot Pia Nilsson (S)

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Så var det klart att Socialdemokraternas tidigare första namn till Riksdagen Pia Nilsson (S) inte längre platsar. Nytt namn på femte plats Amanda Lindblad (S) från Sala.

Låt mig först klargöra att jag inte har några som helst invändningar emot att Amanda Lindblad har fått plats på listan. Hon är en alldeles utomordentlig representant för föryngring och kommer alldeles säkert ha mycket att ge. Men det försvarar inte varför man hanterat en fantastiskt duktig, kunnig och ärlig människa som Pia på det sätt man gjort.

Annons

Annons

Pia Nilsson (S).

Bild: Ari Korzeniowski

Jag har varit aktiv politiker under ett antal år i Lidköping där jag suttit med i arbetsutskott, varit nämndordförande under två mandatperioder och därutöver ledamot under tre mandatperioder här i Sala under en tid som oppositionsledare i Skolnämnden. Under alla dessa år har jag aldrig (!) träffat någon politiker med större engagemang för att sätta sig in hur verkligheten ser ut för dem som "jobbar på golvet" genom att själv delta aktivt och ta det med sig i sin politiska verksamhet.

Javisst, någon gång måste en politisk gärning få ett slut. Men efter alla dessa år, som i Pias fall, borde det skett på ett värdigt sätt. Det skulle naturligtvis ha kommunicerats med Pia och inte kommit som en total överraskning, både för henne och alla hennes supportrar varav naturligtvis jag är en.

Kjell Wennerborg

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan