AnnonsWrebit

Gratis-appen som fixar din bokföring och bokslut

Årsbokslut kan kännas krångligt som enmansföretagare. Kostnadsfria appen Wrebit gör redovisningen till en barnlek.

– Den är superenkel och smidig, säger Evelina Parheden, kund- och marknadschef hos Wrebit.

Evelina Parheden, kund- och marknadschef hos Wrebit.

Här är appen som gör storsuccé hos svenska enmansföretagare. Tiotusentals företagare använder den för sin löpande bokföring och fakturering.

– Det behövs inga förkunskaper för att kunna sköta företagets ekonomi. Många enmansföretagare känner en rädsla för bokföring och tror det är svårt att sköta det på egen hand, men med vår app är det precis tvärtom, berättar Evelina Parheden.

Sköt enkelt bokföring och fakturering i mobilen - läs mer om Wrebit här

Sköt enkelt ditt företag via mobilen med Wrebit.

Med Wrebit på fickan kan småföretagare fota och bokföra kvitton/fakturor, skicka kundfakturor och hantera utlägg. Enligt Evelina Parheden är appen unik i sitt slag:

– Det finns en uppsjö bokföringsprogram och kvittoappar som gör liknande saker, men ingen app där allt samlas på samma ställe. Det unika med Wrebit är just att det blir bokfört, inget annat system krävs. Allt finns där för att sedan kunna redovisas i deklarationen, säger hon och fortsätter:

– Man har hela tiden koll på hur företaget mår i realtid.

Wrebit gör det enkelt att ha eget företag - hitta mer information här

Hos Wrebit kan du som enmansföretagare få hjälp med bokslutet.

Början av kalenderåret innebär också årsbokslut för småföretagarna. Wrebit-användarna har en smidig resa – i alla fall om man regelbundet fört in sin redovisning i appen.

– De allra flesta av våra användare inser ganska snabbt hur smidigt det är att bokföra i appen istället för att samla saker på hög och ta tag i allt i sista stund. Det sparar väldigt mycket tid och ångest.

Bokför, fakturera och redovisa moms på språng - läs mer om Wrebit här

"Det unika med Wrebit är just att det blir bokfört, inget annat system krävs."

Om man är en sådan som har skjutit på det, hur gör man då?

- Ja då är det inte värre än att börja bokföra ikapp. Det går givetvis bra att ladda ned appen, registrera sig och köra ikapp hela året. Sedan är du redo för bokslutet, och det kan Wrebit också hjälpa till med.

Okej, om det känns svårt att hinna med att bokföra ikapp?

- Då är det bara att höra av sig till oss, så fixar vi det och du som företagare kan fokusera fullt ut på företaget.

Sköt enkelt bokföring och fakturering i mobilen - läs mer om Wrebit här

Får ni många frågor kring årsbokslut just nu?

– Ja, det är ju sådana tider nu. Årsbokslutet kräver lite handpåläggning efteråt, det går att hantera själv men önskas hjälp med själva bokslutet går det att köpa till den tjänsten genom Wrebit. Andra tilläggstjänster som vi erbjuder är exempelvis upprättande av årsredovisning för aktiebolag, deklarationshjälp och allmän rådgivning. Wrebit-appen i sig är helt gratis att använda, oavsett om man väljer att ta hjälp eller ej.

"Man har hela tiden koll på hur företaget mår i realtid", berättar Evelina Parheden.

Så blir årsbokslutet smidigare

Se till att all bokföring är med

Alla kvitton, fakturor, utlägg och så vidare för året måste vara infört i appen.

Stäm av bank- och skattekonto

Jämför kontoutdrag från bank- och skattekonto med saldo på dessa konton i bokföringen. Om siffrorna inte stämmer överens så har man troligtvis missat något i sin redovisning och behöver dubbelkolla detta.

Glöm inte kundfordringar och leverantörsskulder

När man har bokslutsmetoden bokförs inte kundfordringar och leverantörsskulder löpande, men i bokslutet måste det bokas upp. Ex. en kundfaktura som skickas i december men inbetalningen sker i januari. För att få med omsättningen och momsen på rätt år måste fordran bokföras.

Läs mer om Wrebit och ladda ner här – helt utan kostnad

Fakta

Wrebit

Superenkelt flöde för att hantera kvitton, fakturor, momsredovisning, skapa/skicka kundfakturor med mera. Allt i samma kostnadsfria app.

Hela tjänsten är mobil och molnbaserad.

Smidig integration med Zettle - dagsförsäljningen bokförs automatiskt.

Experthjälp direkt i appen - det går att köpa tilläggstjänster i form av rådgivning, boksluts- och deklarationshjälp etc. Valfritt att nyttja dessa tjänster.

Enkelt, automatiskt och gratis.

Ladda ned på App Store eller Google Play.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sala Allehandas redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan