Annons

Annons

Annons

Kila

Debatt
C: SD kokar soppa på en spik

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kila skola.

Bild: Mikael Stenkvist

Annons

Svar till Louise Eriksson (SD) med flera, den 6 februari.

I sin insändare den 6 februari påstår Louise Eriksson (SD) med flera att det finns ett förslag att flytta Kila skolas mellanstadieelever till Ängshagen.

Det stämmer inte. Det ärende som finns till utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden är en information om att modulen vid Kila skola behöver tas bort eller bytas ut, samt att det behöver tas fram en långsiktig lösning för kök och matsal. I dag äter eleverna i Lindgården, och det fungerar bra – men i framtiden kanske skolan behöver ett eget kök och en egen matsal. Det finns inget förslag till beslut alls, utan det är en ren information.

Annons

Annons

Bengt Larsson (C), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.

Bild: Ari Korzeniowski

För oss i Centerpartiet är det självklart att både värna och satsa på landsbygdsskolorna. Det är därför Möklinta skola nu byggs om och byggs till, det är därför det ska byggas en ny skola i Varmsätra, och det är därför det nyligen investerats i ett nytt kök i Kilbo.

Sverigedemokraterna kokar alltså soppa på en spik, och försöker skrämma landsbygdens befolkning. Det vore bättre om de läste på vilka förslag som ligger på bordet.

Bengt Larsson (C), ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Tobias Karlsson (C), ersättare i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Christer Gustafsson (C), ersättare i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan