Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Insändare
Vad händer i S i Sala?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Pia Nilsson (S) som inte var på varken riksdagslistan eller kommunfullmäktigelistan för Socialdemokraterna.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Sala har en riksdagsledamot som dessutom är ordförande för Socialdemokraterna i Västmanland och ledamot av kommunfullmäktige i Sala. Pia Nilsson.

I höstas började en, så här sett från sidan, en märklig maktstrid inom partiet. Pia fick av oklara omständigheter inte förtroende att ställa upp i riksdagsvalet i höst. Samtidigt fick vi se S starka namn i Sala, oppositionsledare Ulrika Spårebo, tillkännage att hon skulle hoppa av kommunpolitiken och satsa på dito regionen, där hon blev första namn på listan.

Annons

Annons

Så här från sidan antog många att första platsen på S-listan i Sala då var vikt åt Pia Nilsson, en så kallad folklig och mycket erfaren politiker.

Men icke.

När S-listan i Sala spikades på måndagen fanns inte Pias namn med. Vad hände?

Naturligtvis är vi som är intresserade av Salas framtid intresserade av vad det största partiet i staden och som har målsättningen att tillsätta ett kommunalråd, nyfikna på vad som händer. På "stan" hör man konstiga avhopp i protest och underliga förberedelser från valberedningen.

Det märkliga är att Pia Nilsson själv, efter intervju i Sala Allehanda angående riksdagslistan, inte fått någon rimlig förklaring. Dessutom valdes hon i våras just till ordförande i länet.

Till oss som är intresserade av Salas nutid och framtid kan väl insatt S-representant förklara för oss väljare varför man inte tar vara på den unika erfarenheten Pia Nilsson har? Alla vet ju hur svårt det är att få dugligt folk att satsa på det tuffa jobb som politik innebär?

JE Bolle Eriksson

Annons

Annons

Till toppen av sidan