Annons

Annons

Annons

Kila

Insändare
Vem ska man tro på?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Debatterna mellan de lokala partierna inför valet i höst har startat. Det blir både tydligt och spännande när man läser på insändarsidorna. En sakfråga som nu debatteras är Kila skola årskurs 4-6. Ska klasserna flyttas till Ängshagen eller stanna i Kila?

Sverigedemokraterna är oroliga och Centerpartiet tycker att de skrämmer upp landsbygdsborna helt i onödan. Vem ska man tro på? Faktum är att det redan finns ett beslut taget i frågan och skolchefen ville på senaste nämndmöte ha klarhet i om utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden fortfarande stod fast vid det. Ett beslut som samtliga partier förutom Salas Bästa då stod bakom.

Annons

Annons

Det togs på UAN:s möte den 9 februari 2021 och innehåller sju punkter på åtgärder som skickats vidare till kommunstyrelsen, där det i punkt fem står att Kilas årskurs 4-6 flyttas till Ängshagenskolan.

Kila skolas öde är oklart.

Bild: Arkivbild

Kommunen har börjat beta av flera punkter som berör landsbygden. Möklintas skola byggs om och istället för att flytta elever från Varmsätra till tätorten bygger man om den skolan.

Många av Salas skolor har ett stort renoveringsbehov och kommunens dåliga ekonomi räcker inte till alla. Skolförvaltningen har ett tufft ansvar att pussla ihop Salas elever och lärare med ändamålsenliga lokaler och samtidigt förhålla sig till den politiska viljan.

Att Kila bör vara oroliga för att deras elever kan tvingas flytta hösten 2023 är ingen påhittad soppa utan en högst verklig möjlighet. Det är nog många som vill veta om UAN står fast vid sitt beslut från 2021 eller om de kommer att backa?

Ingen har väl glömt hur tysta Alliansen var om den dåliga ekonomin inför valet 2018 och hur hårt det sen drabbat skolan med stora besparingspaket?

Annika Palmqvist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan