Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Debatt
Utan busschaufförer stannar Västmanland

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Genrebild.

Bild: John Fagerström

Annons

I Västmanlands kollektivtrafik körs mer än elva miljoner kilometer buss varje år, det motsvarar ungefär 278 varv runt jorden. Mer än nio miljoner resor gjordes förra året. Att kunna resa till och från jobb, fritidsaktiviteter eller bara för nöjes skull är en självklar del av livet. Detta blir möjligt för att busschaufförer varje dag går till jobbet och kör buss.

Idag den 18 mars är det busschaufförernas dag och vi vill uppmärksamma dem lite extra. En yrkesgrupp som ibland hamnar i skymundan men som helt avgörande för att samhället ska fungera. Det blev inte minst tydligt under pandemin. Pandemin har påverkat kollektivtrafiken i stor utsträckning och förarna har funnits i centrum. Stängda framdörrar, försök till plexiglasskydd och den stora påverkan på samhället det blir om förarna inte har möjlighet att göra sitt jobb.

Annons

Annons

Bland alla de bussförare som finns i Västmanland hittar vi en blandning av bakgrunder, tidigare yrkeserfarenhet och nationaliteter. Svelandstrafiken, det regionägda bolaget som kör kollektivtrafiken i Västmanland och Örebro, lyfter gärna fram att deras anställda kommer från mer än 50 olika länder.

Tomas Högström (M), Jenny Landernäs (M) och Mikael Andersson Elfgren (M).

Bild: Privat

Att vara busschaufför är ett omväxlande jobb med stor möjlighet till sociala kontakter, tyvärr är det också ett utsatt jobb där för många får utstå hot och våld på arbetet. Tidigare i vintras blev exempelvis en bussförare i Västerås misshandlad av en berusad man på bussen. Verbala hot och bespottning är inte ovanligt.

Från Moderaternas sida vill bland annat se bättre skydd runt förarplatsen (både mot smitta och hot och våld), möjlighet till livekameror som är kopplade till trafikledningen samt biljettmaskiner i fler av bussens dörrar för enklare påstigning och minskat tryck på föraren. Men det måste också finnas rimliga förutsättningar för chaufförer att kunna göra sitt jobb. Vi måste se till att det utbildas tillräckligt många, att villkoren är vettiga och att bussar går i tid samt att biljettsystem är logiskt utformade. Brist på punktlighet och oklarheter om biljetter är ofta en källa till irritation och tjafs som föraren tvingas hantera.

Annons

I dagsläget är det i Sverige brist på duktiga bussförare. Den bristen kan leda till att kollektivtrafiken inte kan utvecklas framåt. Samtidigt flyr många nu från krigets Ukraina, här måste vi se om vi kan växla upp utbildningsinsatserna för att både säkra vårt behov av samhällsviktiga kompetenser samt att erbjuda förtvivlade människor en ljusare framtid.

Utan busschaufförer stannar Västmanland. Vi vill att hjulen i Västmanland ska fortsätta rulla.

Jenny Landernäs (M), andre vice ordf i Kollektivtrafiknämnden

Tomas Högström (M)

Mikael Andersson Elfgren (M)

Annons

Annons

Till toppen av sidan