Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
SD:s offerkofta har gjort sitt

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Replik till Sverigedemokraternas insändare den 17 mars.

Man måste nog vara sverigedemokrat för att missa det komiskt absurda i denna mening från Magnus Edman (SD) och Tryggve Lindman (SD): ”Att SD centralt den 25 februari, innan kriget bröt ut, skrev att Sverige är fullt innebär absolut inte att SD på något sätt säger nej till att ta emot flyktingar från Ukraina.”

Om ett glas är fullt går det inte att fylla det med en enda droppe till. På samma sätt är det om ett hotell är fullt. Då finns det inga rum. Vi vet inte vad som är värst. Att mitt under brinnande krig, fört av en tyrannisk Putin, när kvinnor och barn flyr i massor, för sina liv, skriva att ”Sverige är fullt”. Eller att krypa till korset, ändra sig, och sedan förneka att man ens menade vad man skrev, och börja omdefiniera ordet ”fullt” och få det till att betyda att Sverige har massor med plats helt plötsligt. Dessutom bara för människor i ”närområdet” – var nu det ligger.

Annons

Annons

Insändaren från Sverigedemokraterna.

Alternativ ett är naturligtvis värst. Man skriver inte att ” Sverige är fullt” i ett sådant läge, inte om man har minsta lilla anständighet i kroppen. SD ändrade sig på grund av hård kritik, och försöker nu rädda sitt skinn genom att säga att ”Sverige är fullt” egentligen betyder att Sverige inte är fullt.

Efter att vi hade skrivit vår debattartikel har det dessutom kommit ännu fler olyckliga utspel från Sverigedemokraterna. Nu har de även röstat nej till Nato! För oss är det ett bevis på att det åtminstone tidigare Putin-vänliga partiet SD står kvar vid sitt gamla krav på balans mellan öst och väst. De som vill att Sverige tar ansvar och väljer sida, bör inte rösta på SD i höst!

Agne Furingsten, Mona Johansson och Mårten Hemström, samtliga Liberalerna.

Bild: Ari Korzeniowski, Erik Jersenius

Nej, Edman och Lindman, Liberalerna åker inte ut, för det skulle vara en katastrof för Sverige. Åker vi ut för att vi ryter ifrån när det behövs så gör vi det dock med två flaggor i topp: Sveriges och Ukrainas. Nej, Liberalerna är inte desperata, och här fultolkas ingenting. Till skillnad från SD drivs Liberalerna dock av socialliberalism och humanism. Det vore betydligt mer rimligt om Edman och Lindman som representanter för SD i Sala tog avstånd från uttalandet om att Sverige är fullt. Att försvara ett sådant osmakligt uttalande med att försöka babbla bort det är väl ändå bra märkligt?

Annons

Annons

Nu när vårsolen skiner bör till och med SD inse att deras välanvända offerkofta har gjort sitt. Det är dags att SD i Sala slutar upp med att lipsilla om att alla andra är så himla taskiga. Det är helt enkelt inte sant. Att ta avstånd från dumheter är inte taskigt. Det är det enda rätta!

Mårten Hemström (L), gruppledare för Liberalerna i Sala

Mona Johansson (L), ordförande för Liberalerna i Sala

Agne Furingsten (L), regionråd för Liberalerna i Västmanland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan