Annons

Annons

Annons

Läsarna berättar

Läsartext
Ny ordförande, avtackning och medaljutdelning för S

Detta är en läsartext.

Ulrika Spårebo valdes till ny ordförande. Glenn Andersson som varit Arbetarekommunens ordförande sedan 2010 avtackades med rosor, presenter, tal och applåder.

Bild: Privat

Annons

Den 26 mars hade Socialdemokraterna i Sala årsmöte och valde enhälligt Ulrika Spårebo till ny ordförande, den 20:e i ordningen. Ett 40-tal medlemmar deltog på årsmötet och glädjen och känslan att få träffas fysiskt igen gick inte att ta miste på. Stämningen var på topp och alla hade mycket att prata med varandra om.

Medverkade gjorde Kenneth Östberg (S), regionråd som berättade om det nya sjukhuset i Sala och nya akutsjukhuset i Västerås, NAV.

Annons

Årsmötet ställde sig bakom det kommunala handlingsprogrammet ”Ett bättre Sala” som nu ska kommuniceras med Salaborna så alla vet vad socialdemokraterna går till val på i höst.

Innan årsmötesförhandlingarna vidtog så bjöds det på kaffe/te och en fantastisk fikabuffé som Lena, Torgerd, Margreth och Sonja hade ordnat.

Bo Bengtsson och Birgitta Beiron tilldelades Brantingmedaljen för deras arbete och engagemang för Socialdemokraterna. I mitten nye ordföranden Ulrika Spårebo.

Bild: Privat

Annons

Innan årsmötet avslutades var det avtackning och utdelning av medaljer. Birgitta Beiron och Bo Bengtsson tilldelades Brantingmedaljen för deras arbete och engagemang i partiet. Birgitta brinner särskilt för de internationella frågorna och jämställdhetspolitiken. Bo har haft ett långvarigt engagemang inom kyrkopolitiken och har tidigare varit ordförande i kyrkorådet i Sala-Norrby-Möklinta pastorat.

Glenn Andersson som varit Arbetarekommunens ordförande sedan 2010 avtackades med rosor, presenter, tal och applåder. Han har varit en klippa som ordförande.  Han är kunnig, erfaren, en bra företrädare för partiet i alla lägen och har drivit på för en utveckling av arbetarekommunen. Hans kunskaper inom kommunallagen har varit ovärderliga vid flera tillfällen.

Glenn kommer vi att se mycket av i valrörelsen för han kommer inte att slå av på takten, utan tillsammans med den nya styrelsen kommer han delta i arbetet med att Sala kommun blir socialdemokratiskt ledd efter valet i september.

Annons

Han fick ett stort TACK för dessa år och sitt gedigna arbete.

Kristina Nyberg

Fakta

Läsarnas egna texter

Vi får in många trevliga texter och bilder där läsarna berättar om händelser i våra trakter. Dessa läggs på familjesidan, och visa utvalda publicerar vi även på webben.

Vill du också berätta om något i din närhet, som kan intressera en större läsarkrets? Välkommen att skicka in text och högupplösta bilder till beratta@salaallehanda.com.

SA förbehåller sig rätten att välja vad som publiceras.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan