Annons

Annons

Annons

Slitna Kyrkskolan

Insändare
Jag får en mycket unken känsla av mediedrevet

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kyrkskolan i Möklinta.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Visst är det alldeles fel att en del av skolbarnen i Möklinta ska undervisas i undermåliga lokaler, men det som verkligen förvånar mig är att detta kommer fram nu när alla beslut är klara för ett nybygge och renovering av skolan.

Det som Salas politiker kanske borde ha gjort tidigare skulle ha varit att ställa dit moduler på skolgården ett par år tidigare, men att nu driva en kampanj mot politikerna när skolan kommer att åtgärdas känns som en medveten strategi.

Annons

Annons

På flera sociala medier har det förts fram mycket otrevliga påhopp på Centerns ledande politiker med anledning av skolbygget. Skolbygget är bara valfläsk, när valet är över blir det inget skriver man, Centern lovar att satsa på landsbygden men det blir inget. Politikerna i Sala bara skor sig själva men gör ingen nytta står det på Facebook.

Fakta är att om inte Centern drivit skolbyggena i Möklinta och Varmsätra så hårt som man gjort mot flera partier, då hade skolorna varit nedlagda för flera år sedan. Kom ihåg att ett tidigare kommunalt styre ville köra Möklintas skolbarn till By i Dalarna.

Jag får en mycket unken känsla i det här mediadrevet mot Salas politiker och Möklinta skola. Kan det vara så att man är frustrerade över att det är "fel" politiker som lyckats får fram ett skolbygge? Känns det så surt att deras partivänner inte lyckats komma fram med ett bra förslag så tar man till ett ordval som det är mycket tveksamt om man skulle våga säga till en person öga mot öga.

Den 12 april klockan 19 blir det ett informationsmöte i Möklinta Bygdegård där politiker och Samhällsbyggnadsförvaltningen kommer att berätta om kommunens planer för Möklintas framtid.

Allvarligt talat, ni som har skrivit om och skrivit ner Salas politiker. Om ni inte törs komma på mötet och säga det här rakt ut borde ni nog hålla tyst framöver.

Eric Thorsell, Möklinta

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan