Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Total sopanarki vid rådhuset

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Bor i centrala Sala och brukar sortera mina sopor hemma och ta dem till närmaste uppsamlingsplats som är gården bakom rådhuset, dit vi blivit anvisade. Där finns ett stort antal plastcontainrar för diverse avfall.

De var tidigare, var och en, märkta med tydliga etiketter så det syntes var de olika kategorierna skulle slängas.

I december var de flesta av etiketterna bortrivna. Det var alltså omöjligt att se var man skulle lägga sitt avfall. Vid förfrågan i kommunhusets reception blev svaret att det inte spelade någon roll, containrarna skulle snart tas bort!

Annons

Annons

Nu är det april och när vi ska lämna vårt avfall finns fortfarande inga etiketter på de flesta av kärlen. Enbart glas, wellpapp och restavfall. Man öppnar locken och tittar ner, total sopanarki råder. Det mesta är blandat.

I den gröna behållaren som tidigare hade etiketten kompost ligger nu svarta sopsäckar fyllde med gud vet vad. I de övriga är innehållet synnerligen blandat, konservburkar tillsammans med tidningar, plastförpackningar i samma behållare som kompostpåsar och så vidare.

Går man dit en dag då sophämtning nyss har skett står man inför valet, när man ser ett antal omärkta, tomma behållare. Ska jag lägga konservburkarna i den här eller eller i den där. Var ska jag lägga mina sorterade pappersförpackningar? Ingen märkning, ingen aning, den här är tom, jag lägger dom här.

Totalt oansvarigt av Sala kommun att kräva att medborgarna ska sortera sopor när i alla fall allt blir blandat. Kanske vi ska återgå till det gamla systemet att lägga allt avfall i samma påse? Skärpning!

Arga gubben

Annons

Annons

Till toppen av sidan