Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Hälsoschemat är verkligen inte hälsosamt för oss

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har läst insändaren som den undrande undersköterskan skrev gällande den arbetssituation som råder inom den kommunala vården i Sala kommun och det ledningen kallar hälsoschema. Jag håller med om varenda ord. Jag gissar att vi är många undersköterskor som kan skriva under på den insändaren.

Annons

Annons

Vem har egentligen skapat hälsoscheman? Någon som antagligen aldrig jobbat inom vården. ”Hälsoschema” är verkligen inget som är hälsosamt för oss som tvingas gå på dessa scheman. Det finns det även flera undersökningar som visar. Hur som helst verkar man från ledningens håll inte bry sig nämnvärt trots att undersköterskor och undersökningar påtalar hur ohälsosamt hälsoscheman faktiskt är. Varför? Kan det finnas ekonomi bakom hälsoscheman? Förmodligen.

Det skrämmer mig att undersköterskornas röst betyder så lite. Att man i ledningen tar sig friheten och rätten, ger sig själva makten att bestämma vad som är hälsosamt trots att undersköterskorna säger något helt annat. Det är i mina ögon både nedvärderande, förminskande och speglar ett hierarkiskt synsätt från ledningen där man helt enkelt inte verkar bry sig. Det dåliga måendet hos flera undersköterskor som den undrande undersköterskan vittnar om, och många med henne/honom, hur tänker ledningen där?

Det borde rimligen ligga i ledningens intresse att vilja lyssna, vilja satsa på att vi ska orka gå till jobbet, orka göra ett bra jobb och även kunna och orka ha en fritid så att vi orkar och vill vara kvar i den kommunala vården när vi står inför en framtid med stora svårigheter att få undersköterskor till vårdyrket.

Jag förvånas över hur Sala kommun som arbetsgivare tillåter att en yrkesgrupp inte blir lyssnad på. Eller är jag förvånad? Egentligen inte.

Ytterligare en undrande undersköterska

Annons

Annons

Till toppen av sidan