Annons

Annons

Annons

Sala

Företagen allt mer nöjda med Sala: ”Samarbetet är prioriterat”

Den senaste mätningen av företagsklimat från SKR (Sveriges kommuner och regioner) är en rolig sådan för Sala kommun, som klättrar elva placeringar i rankingen.

Text

Cissi Lööv, Sala kommuns näringslivschef.

Bild: Ari Korzeniowski

Annons

Betyget som Sala kommun landar på för år 2021 var 77, vilket visar att företagare över lag varit nöjda med hur den kommunala servicen fungerat senaste året. Det som ligger bakom betygen, som är ett så kallat "nöjd kund-index", är hur kommunerna arbetat med brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd.

Annons

– Att företagen ger högt betyg åt myndighetsutövningen här i Sala kommun är verkligen glädjande, säger näringslivschef Cissi Lööv till kommunens hemsida.

Annons

Hon fortsätter:

– Gott bemötande, bra information och effektiv handläggning är helt avgörande när ett företag ska utveckla sin verksamhet eller etablera sig. Den här kvalitetsmätningen visar att vi är bra på just det i Sala, fortsätter hon.

Kommunchefen Daniel Holmvin är också nöjd med det resultat som kommunen fick i undersökningen som SKR gjort tillsammans med Stockholms Business Alliance (SBA).

– Samarbetet mellan kommunen och företagarna är en prioriterad och viktig fråga för oss även fortsatt, säger han.

Även för grannkommunen Heby blev det ett grönt resultat, där NKI-värdet landar på 72. Med det hamnar man på plats 137 av totalt 189 deltagande kommuner i undersökningen, där genomsnittsbetyget landade på 74.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan