Annons

Annons

Annons

Annons

Möklinta

Insändare
Fult och osmakligt, Hanna Westman

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Replik till Salas bästas insändare den 20 april.

Hanna Westmans debattartikel i SA den 20 april är nog en av de osakligaste och mest fyllda av påhopp jag läst. För det första, var någonstans i min insändare hoppar jag på Möklintas skolbarnsföräldrar? Det jag kritiserat är att det varit en hatpropaganda på bland annat Facebook med oförskämdheter och personliga påhopp på flera centerpolitiker när det blivit känt att skolan skall byggas.

Annons

Salas bästa har i många år drivit en överbudspolitik som har varit helt främmande för den kommunala verkligheten och att då beskylla Centerpartiet för passivitet och att inte satsa på landsbygden är bara fel. Salas bästa har varit emot att bygga upp Åkraskolan igen på sin nuvarande plats utan vill bygga där det än i dag inte finns ett enda hus och barnen får gå över järnvägen för att få mat och gymnastik. Genomtänkt, nja. Att ge centern en känga för att man ville renovera Varmsätraskolan och S ville bygga nytt är rent ut sagt lågt. Man kom överens och löste problemet.

Annons

Insändaren från Salas bästa.

Det är allmänt känt att om man inte är nöjd med sin egen insats så ska man försöka göra ner sina motståndare så mycket som möjligt. Det är väldigt lätt att vara populistisk och lova hur mycket som helst men när man får lov att ta ansvar så blir det tuffare när de ekonomiska realiteterna visar upp vad som kan spenderas.

Att skylla allt på andra är enkelt men fundera på det här. När Salas bästa krävt och fått ansvarstyngda positioner i Sala kommun har det med få undantag slutat med kaos. Hur var det med utbildningsnämnden? När man inte fick igenom sin önskelista så hoppade man av och ville ägna sig åt "rolig politik". Är det att ta ansvar för sin lovade politik? Är det att ta ansvar inför de givna löftena till sina politiska kompanjoner och väljare?

Annons

Man får en känsla av hela den politiska världen i Sala kommun bara kretsar kring Salas bästa. En enda sak veta jag till 100 procent, det gör det inte.

Det är väldigt lätt att var populist och lova allt men när man saknar en politisk kompass så blir tillvaron rörig. Men skyll inte egna misstag på andra. Förresten, kul att bli utnämnd till "Spjutspets". Det var första gången.

Eric Thorsell, Möklinta

Annons

Annons

Till toppen av sidan