Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Moderaterna verkar tro att vem som helst kan jobba i vården

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Svar på Moderaternas insändare ”Camilla Runerås (S) tar billiga poäng på felaktiga grunder” den 15 april.

Erik Hamrin (M), Victoria Kihlström (M) och Elin Johansson (M) tycker att regeringens pengar för att satsa på personalen är att prioritera skydd för personalen. Det var inte det regeringen hade tänkt att den satsningen skulle gå till utan, som Camilla Runerås (S) skriver, var det tänkt till att utveckla vården och satsa på personalen, exempelvis genom att ta bort delade turer. Skydd för personalen ska prioriteras oavsett pengar från regeringen, det är ingen satsning.

Annons

Annons

Erik skriver även att delade turer uppkom i Sala kommuns äldrevård när rätten till heltid infördes, men vi kan påminna Erik om att den fanns långt före det. Schemaläggningen inom kommunen är nu fyra veckors schema med varannan helg på alla boenden. Då ska man även lägga till att personalen kan bli inbeordrad för att det inte finns vikarier utöver sina arbetspass på schemat. Vikarierna äts upp på grund utav den höga sjukfrånvaron som finns inom vården i Sala kommun.

Moderaternas slutreplik på Camilla Runerås (S) insändare.

För att skapa en arbetstrygghet för personalen så behövs det anställas fler kollegor. För att göra Sala kommun till en attraktiv arbetsgivare behövs det hälsosammare scheman, bättre arbetsmiljö, fler kollegor och högre lön.

Erik skriver även att trösklarna ska sänkas inom vården att vem som helst kan utföra undersköterskans jobb. Det var längesen det fanns speciella personer som bäddar sängar, bär mat och gör de enklare arbetsuppgifterna. De vi vårdar, personerna som bor på boendena i dag, är oftast multisjuka och med svåra kognitiva begränsningar. Vi trodde att vi hade kommit längre än att backa tillbaka i tiden när det gäller vården. Vi trodde att Moderaterna i vårdnämnd och kommunstyrelse i vart fall visste vad äldreomsorg 2022 innebär.

Annons

Moderaterna i Sala verkar tro att vem som helst kan jobba inom vården.

Ni är varmt välkomna att vara med en dag och jobba i verksamheten.

Hälsningar undersköterskor som vill höja statusen på yrket.

Annons

Annons

Till toppen av sidan