Annons

Annons

Annons

Petningen av Pia Nilsson (S)

Insändare
Kompetens, erfarenhet, folklighet – inget för Socialdemokraterna

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Pia Nilsson (S), riksdagsledamot och kommunpolitiker från Sala kommun.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Jag är en lokal företagare som följt debatten och insändarna om politikern Pia Nilsson (S). Vi har alltid haft mycket bra dialoger genom åren, även om vi inte alltid tyckt lika politiskt. Pia har alltid återkopplat frågor jag lyft eller svar jag som företagare velat ha från politiken och den styrande regering. Detta är något jag uppskattat mycket.

Annons

Jag har läst alla insändare om hur hon blivit behandlad av valberedningen och blivit av med sin riksdagsplats. Likaså Pia Nilssons egen berättelse i lokala tidningen om hur hon blivit petad från kommunfullmäktigelistan i Sala kommun. Detta förstår jag inte.

Annons

Den populäraste politikern i Socialdemokraterna i Sala, en politiker med stor kompetens och mångårig erfarenhet. Som företagare kan jag inte förstå hur ett parti som Socialdemokraterna kan peta en sådan kompetent person som Pia är.

Är kunskap och gedigen erfarenhet inget värt i Socialdemokraterna? Har hört så många kollegor i mina företagskretsar som inte förstår hur Socialdemokraterna kan ha råd att förlora en sådan populär politiker.

I min företagsvärld, när jag ska sätta ihop ett vinnande lag, så tar jag inte bort den som har den största kompetensen och är ett bra varumärke för företaget. Socialdemokraterna i Sala hade kanske kunnat fått min röst om Pia Nilsson fått fortsätta sin politiska karriär. Men det partiet har nu visat mig att kompetens, erfarenhet, folklighet inte är värt något.

Jag hyllar dig Pia Nilsson och tackar för alla bra samtal genom åren.

Förvånad företagare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan