Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Varför denna aggression?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik till Eric Thorsell den 9 april.

Är det så att verkligheten börjar komma ifatt Eric Thorsell och partiet som han representerar inom Sala kommun det vill säga att tomma ord utan innebörd börjar att flyta upp till ytan? Medborgare som börjar förstå hur politiken fungerar och engagerar sig både med insändare i SA och för en debatt i de sociala medierna blir automatiskt villebråd för herr Thorsell. Som en riddare iklädd sin rustning ger han sig ut att till varje pris försvara ledande politiker, men enbart de politiker som Eric Thorsell anser har blivit orättvis behandlade eller i de fall det han anser det finnas en ”konspirationstanke” i bakgrunden. Eric Thorsell reagerar även på de ordval som ingen vågar framföra ”öga mot öga”….. har Eric Thorsell verkligen inte följt med i debatten om risker med sociala medier och hur många olika nättroll det finns runt om i Sverige?

Annons

Annons

Att ditt eget parti väljer att använda sociala medier just för att presentera felaktig information lämnas utan kommentar. Att i insändare framföra att lantbrukare i Ransta inte har maskiner för att bruka sin åkermark, att ditt kommunalråd står upp i fullmäktige och tänjer på sanningen…….. listan kan göras väldigt lång på vad som sker inom politiken i Sala lämnas utan kommentar. Det är med andra ord ett valår!

Men att med aggression i texten framföra ”Om ni inte törs komma på mötet och säga det här rakt ut borde ni nog hålla tyst framöver.” Är det med andra ord detta du säger till ”hen” i hemtjänsten som arbetade just denna möteskväll och som du tidigare lovordat i SA för deras arbete hemma hos dig?

Är detta verkligen så här Eric Thorsell vill att Centerpartiet i Sala skall föra debatten med sina medborgare dvs genom att hota och misskreditera de som är engagerade och som eventuellt kommer att engagera sig politiskt i framtiden? Är det inte dags till självrannsakan, fundera över vad medborgarna önskar och finna andra former för dialog?

Rolf-Anders Kindberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan