Annons

Annons

Annons

Salas slitna skollokaler

Erbjudandet – gamla sjukhuset kan bli gymnasieskola: ”Det kan vara ett alternativ”

Om högstadiet flyttar in på Gymnasiegatan 1, då måste KSG maka på sig. Och ett alternativ har redan presenterats för utbildningsnämnden – lasarettet.

Text

KSG till lasarettet? Det kan vara ett alternativ. Bilden är ett montage.

Annons

I förstudien som berör högstadiet och Kungsängsgymnasiet nämns att KSG behöver ta höjd för uppemot 600 elever och att en satsning på lokaler nära tågstationen skulle öka attraktionsvärdet på skolan. Men var är inte skrivet i sten, även om det finns möjligheter.

Annons

– Det kan finnas privata intressenter som är beredda att hyra ut till oss, säger utvecklingschefen Benny Wetterberg.

Bengt Larsson (C), utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens ordförande, är inne på samma spår. Han säger att ett "alternativ kan vara att upphandla lokaler som ligger bra placerade", nära exempelvis järnvägsstation.

Är det huvudspåret?

– Jag kan inte säga att det är vårt huvudspår, det är ett av spåren, säger han.

Annons

Kungsängsgymnasiet kan bli högstadiets nya hem. Då behöver KSG se sig om efter nya lokaler - och lösningen kan bli lasarettet.

Bild: Mats Wikman

En möjlighet ser ut att vara lasarettet som ProNordic köpte för ett år sedan för närmare 17,6 miljoner kronor. I december var Göran Brocknäs, operativ chef på företaget, i utbildningsnämnden och presenterade ett förslag om hur det skulle kunna gå till med att få in en gymnasieskola i huset.

Men skulle det vara aktuellt att hyra in sig där, då krävs givetvis en upphandling. Och fler alternativ ska finnas för Sala kommun.

– Det finns även andra intressenter som har flaggat för att vara intresserade av att vara med i sådan upphandling, men lasarettet kan vara ett alternativ, säger Bengt Larsson.

Hur ser du på det alternativet?

– Det kan vara ett alternativ om det visar sig att det är ekonomiskt fördelaktigt för kommunen jämfört med andra alternativen.

SA har utan framgång sökt Göran Brocknäs för en kommentar. Förra året, i samband med att köpet av lasarettet blev klart, sade han dock följande till tidningen:

Annons

– Den (lasarettet) är flexibel och har ett bra läge – det finns olika möjligheter. En väg är en samhällsfastighet med skola/förskola. Den skulle också kunna innehålla kontor och samhällsfunktioner eller bostäder och äldreboende.

Lasarettet som ProNordic äger sedan ett år tillbaka.

Bild: Mats Wikman

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan