Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Vårt Sala kan bättre

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Årets första maj firades under rubriken: Sverige kan bättre. Vi socialdemokrater i Sala vet också att Sala - i allra högsta grad - kan bättre.

Vi bor i en kommun som på många sätt är fantastisk. Det är en mysig småstad med en levande stadskärna, vackra miljöer, ett starkt föreningsliv, en livskraftig landsbygd och många företag. Vår järnvägsnod ligger också nära många storstäder med ännu mer att erbjuda.

Annons

Annons

Potentialen är enorm. Och ändå är det mycket som skaver!

Skolinspektionen har presenterat benhård kritik mot Salas skolor. De stora bristerna är ett svek mot både elever och lärare. Rapport efter rapport om hur resultaten sjunker. Skola efter skola döms ut.

Äldreomsorgen jäktar fram med undermåliga förutsättningar och en bristande arbetsmiljö som märks på sjuktalen. Minutstyrda scheman, delade turer.. Personalen sliter för att skapa en bra vardag för de äldre - de slits ut i förtid.

Amanda Lindblad, kommunalrådskandidat för Socialdemokraterna i Sala. Foto: Privat.

Vi ser med all önskvärd tydlighet hur mycket bättre det skulle kunna vara.

Vi socialdemokrater är redo att ta ansvar för utvecklingen av Sala kommun. Om vi får väljarnas förtroende att ta över styret så lovar vi att vända utvecklingen och visa att ”Sala kan bättre.”

Tre prioriterade löften ska styra vårt arbete:

För det första: Vi ska se till - att alla barn i Sala kommun går i en bra skola, där varje elev ges förutsättningar att klara målen av behöriga lärare, och alla som vistas i skolan ska ha en bra och trygg arbetsmiljö.

För det andra: Vi ska garantera - att äldreomsorgen i Sala får den prioritering som de äldre förtjänar, och vi ska investera i personalen, skapa ett mer hållbart arbetsliv och ta bort de delade turerna en gång för alla.

Annons

För det tredje: Vi ska utveckla hela Sala Kommun och se till att vår kommun känns trygg, håller ihop och att jämlikheten ökar mellan bostadsområden och mellan stadskärnan och landsbygden. Sala kommun behöver en starkare sammanhållning.

Annons

Vi Socialdemokrater kommer säga som det är och göra det som krävs för att bygga ett starkare samhälle.

Vi vet att vårt Sverige kan bättre!

Och vi vet att Sala - i allra högst grad - kan bättre.

Amanda Lindblad (S), kommunalrådskandidat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan