Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Rättvist åkande på gång i Sala

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

På kommunstyrelsen den 4 maj togs äntligen ett viktigt beslut i rättvis riktning! Ett av våra vallöften fick äntligen majoritet, tack vare en samlad opposition! Fria arbetsresor!

Flera medborgarförslag behandlades från 2018 gällande fria arbetsresor och höjd habiliteringsersättning. Alliansen hade valt att ge ett samlat svar till alla. Det vill säga att de nu skulle börja titta på det här och i juni komma fram med ett förslag. De valde dock inte att bifalla medborgarförslagen, utan anse det som besvarat.

Annons

Annons

Jag och Ulrika Spårebo i Socialdemokraterna turades då om att yrka bifall till medborgarförslagen och Sverigedemokraternas och Vänsterpartiets företrädare ställde upp bakom. Vi var eniga om att detta var en rättvisefråga, då vi i dag har avgiftsfri kollektivtrafik inom Sala kommun och de som har en funktionsvariation får betala avgift för att åka till jobbet. Ett jobb som ger dem så pass liten ersättning att de går back på att åka dit. Finansiering av höjd ersättning och fria arbetsresor måste nu ske inom ram alternativt läggas till i kommande budget.

Nu är det bara kommunfullmäktige kvar. Om oppositionen håller ihop även där, vilket allt pekar på, kan de mest utsatta få tillgång till samma förmåner som alla andra skattebetalare i kommunen!

I och med att verksamheten också börjat arbeta med att se hur detta ska gå till, borde det även gå att implementera relativt snabbt! Äntligen kommer Sala kommun ett steg närmare ett jämlikt resande!

Nästa steg är att även se över fria färdtjänstresor. Det är lika vansinnigt att de äldre och funktionshindrade som inte kan ta bussen till stan för att handla eller besöka en vän ska betala full avgift, när vi övriga inte gör det.

Tack till alla medborgare som lyft frågan!

Hanna Westman, Partiordförande Salas Bästa

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan