Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Debatt
Tågstrulet måste få en lösning nu!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Ulrika Spårebo (S) beskriver situationen som oacceptabel.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

”Mälardalstrafiken, med bland annat Mälartåg och Movingo, är en del i en större satsning för att förbättra möjligheten till pendling och annat resande”.

Så lyder texten på Mälardalstafiks hemsida och som beskriver deras uppdrag.

Under en mycket lång tid har det varit tåg kaos när det gäller sträckan Sala, Västerås, Eskilstuna, Norrköping och omvänt. Pendlare som anlänt till stationen i Sala för att ta tåget med fem min innan tågets avgång, har vid flertalet tillfällen fått meddelande om att tåget är inställt. 

Annons

Annons

Detta har blivit mer regel än undantag och Mälardalstrafiks uppdrag att lösa situationen och att förbättra möjligheten till pendling är ett stort misslyckande. 

Ulrika Spårebo (S).

Bild: Ari Korzeniowski

Sala kommun jobbar aktivt med att bli en attraktiv kommun i Mälardalen, men med detta tågstrul där var och vartannat tåg är inställt bidrar inte i till det.

Trafik i Mälardalen som kör sträckan måste skyndsamt komma tillrätta med problemet som nu leder till svårigheter för pendlarna i Sala kommun. 

Vi socialdemokrater kommer att lyfta frågan på kommande kommunstyrelse och föreslå att Sala kommun tar kontakt med såväl Mälardalstrafiken som Regionen för ett samtal om hur Mälardalstrafiken kan komma till rätta med tågtrafiken så att den fungerar för våra kommuninvånare.

Som det är nu är inte acceptabelt!

Ulrika Spårebo (S), oppositionsråd

 

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy