Annons

Annons

Annons

krönikaHeby

Rasmus Hammarström
KRÖNIKA: Vad vill ni göra med Heby?

Text

Det här är en krönika.Analys och värderingar är skribentens egna.

Hebys kommunfullmäktige. Bilden är från ett av fullmäktiges första sammanträden den här mandatperiod. Foto: Heby kommun.

Annons

Vad gör ni nu för tiden? Varför hör ni aldrig av er? Det var alldeles för länge sen ni sågs - på insändarsidan.

Tomas Ledins inledning av dängan "En del av mitt hjärta" har använts flitigt i artiklar på ett fyndigt sätt, bland annat när min kollega Carola Blank skickade iväg en önskan om läsarnas bilder från de vackraste av stunder. Men textraden väckte också något inom mig. Nu är det min tur att öppna mitt hjärta, och skicka iväg en vädjan till er om något som borde ligger er varmt om hjärtat: Åsikter.

I Sala Allehanda vill vi i första hand ha insändare som berör Sala och Heby. I Sala står partierna i kö för att friskt debattera sådant som är viktigt för invånarna. Men inte deras kolleger i Heby. Trots att en av tre av våra läsare bor i Heby, är viljan att nå dem via lokaltidningen ytterst liten från Hebypolitikerna.

Annons

Annons

Om vi räknar bort riks- och regionalinsändarna, där en Hebyföreträdare satt sin signatur på pappret tillsammans med en regionpolitiker i Uppsala eller en talesperson från huvudstaden, är det ytterst få debattinlägg kvar. Från Hebys politiker om Hebys kommunpolitik har inte en enda åsikt kommit in.

Rasmus Hammarström, med ansvar för Sala Allehandas insändarsidor, undrar varför Hebys politiker inte vill dela med sig av sina åsikter. Foto: Sala Allehanda

För nästan tre månader sedan skickade jag iväg ett mejl till företrädare i samtliga partier i Hebys kommunfullmäktige, med en önskan om fler lokala insändare. Endast en svarade och skrev att det är "roligt att ni intresserar er för Heby". Men inga åsikter, visioner eller tankar.

Nu är det dags att sätta fart på debatten även i Heby, tycker jag. För det händer massor av spännande saker i kommunen, saker som berör invånarna och många viktiga vägval inför framtiden.

Här kommer några förslag på ämnen som kan vara av intresse att prata om:

Hur ska de äldre bo i framtiden?

Ska Tallgården räddas?

Annons

Heby skolas nya klasstruktur - genialiskt eller dumdristigt?

Annons

När får vi simma i badhuset igen?

Bostadsplaneringen - här ska invånarna bo!

Listan kan göras hur lång som helst. Så... Vad vill ni göra i Heby kommun? Vad är bra? Vad är dåligt?

Och glöm inte - i höst är det val. Vilka alternativ har Hebyborna att välja mellan? Det finns 41 stolar i fullmäktige som de 14 300 invånarna ska besätta. Varför är det just ditt parti som bör få bestämma?

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan