Annons

Annons

Annons

Tärnsjö

Insändare
Vi kräver att ni fixar vägarna i Tärnsjö

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten Sture Jönsson kräver förbättring av väghållningen i Tärnsjö.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

De boende i Tärnsjö har under många år klagat på det bristfälliga underhållet av gatorna i samhället. Under flera år har kommunen nonchalerat de önskemål som framförts och inga förbättringar har gjorts. När jag nu sedan en tid tillbaka är boende på Liljebacken, och tar min dagliga promenad med rollator utefter vägarna, kan jag konstatera att kritiken mot underhållet är befogad.

Annons

Norra Storgatan saknar helt gångbanor och på östra sidan mellan ICA och centrum finns det närmast ett asfalterat dike att gå i. De gående tvingas därför att gå bland bilarna. På den västra sidan finns endast en smal remsa närmast dikesrenen. Minst lika dålig är Kyrkvägen. Där saknas från korsningen med Stationsgatan helt gångbanor och de som försöker ta sig till kyrkogården med rollator måste därför gå på bilvägen. Mellan skolan och Inagården är vägen dessutom närmast oframkomlig på grund av stora hål och sprickor.

Annons

Det är förvånande att så många år gått utan att kommunen vidtagit några åtgärder. Vi har flera ledande kommunalpolitiker boende här. Bland annat kommunfullmäktiges ordförande, samhällsbyggnadsnämndens ordförande och en blivande kommunalrådskandidat. Jag är klar över att kommunen skall ses som en enhet, men när Tärnsjöborna ser hur fina gångvägar och trottoarer det finns i andra samhällen i kommunen, känner de sig åsidosatta.

Nu kräver vi från Tärnsjö att i nästa års budget avsätts det en rejäl summa för upprustningar vägnätet i samhället. Det är val i år och vi kommer noggrant att följa vad de olika partierna säger i sina lokala handlingsprogram så vi vet huruvida skall ta ställning på valdagen.

Sture Jönsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan