Annons

Annons

Annons

Epor och A-traktorer i Sala-Heby

Läsartext
Epa-träffen blev en fullträff

Text

Detta är en läsartext.

A-traktorburna ungdomar träffades vid Bjurvalla bygdegård.

Bild: Privat

Annons

Söndag den 15 maj anordnades en träff för a-traktorburna ungdomar vid Bjurvalla bygdegård. Ett 20-tal ekipage med entusiastiska ungdomar slöt upp vid bygdegården. Fordonen varierade, allt från mopeder och a-traktorer till en stor lastbils-epa.

Detta var ett försök från bygdegårdsföreningens sida att utröna om intresse finns hos ungdomarna att ha en samlingspunkt någonstans. I nuläget finns ingen ungdomsgård i den norra kommundelen av Heby.

Annons

Annons

Av det 30-tal ungdomar från Tärnsjö, Östervåla och Harbo som deltog ville ALLA att bygdegårdsföreningen regelbundet skall hålla öppet hus för träffar av det här slaget. Behovet tycks vara stort att ha en plats att samlas på med sina epor i stället för att bara åka runt i samhället.

Några av alla fordon som kom på besök.

Bild: Privat

Det framkom önskemål om att anordna epa-tävlingar (bedömning med prisutdelning), grillträffar, möjlighet att spela dataspel och titta på film i bygdegården eller att bara ”hänga”, fika och umgås.

Nästa epa-träff blir i juni, annonsering om datum kommer att ske. Därefter planerar Bjurvalla bygdegårdsförening att fortsätta hålla öppet hus i bygdegården för att ge dessa ungdomar en plats att samlas på. Hur ofta bygdegården skall vara öppen för träffar? Ja, det är en fråga som ungdomarna själva får vara med och bestämma.

Marita Södergren

A-traktorburna ungdomar träffades vid Bjurvalla bygdegård.

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan