Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Skandalöst dåligt av polisen

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

"Känslan blir att organisationen mer är uppbyggd utifrån sina egna krav och önskemål och i sista hand för medborgarna", skriver Sten Eriksson.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

I över 30 år arbetade jag som polis och under många år som chef (nu pensionär). Mottot under den tiden var tillgänglighet och god service till medborgarna. Det var lätt att få kontakt med den lokala polisen. Det fanns ett telefonnummer att ringa. I dag gäller 114 14 och för mig är ordet ”skandalöst” en stor underdrift gällande svarstid och hantering när man äntligen kommer fram.

Annons

Ett exempel är när jag nyligen hade ett ärende där jag sökte en specifik person inom polisen i Västerås. Väntade i cirka 50 minuter innan 114 14 svarade och väl då när vederbörande inte svarade kopplades jag tillbaka till telefonkön. I det läget gjorde jag som många andra gjort mycket tidigare, lade på och knöt näven i byxfickan och var minst sagt upprörd.

Annons

För mig ter sig det hela som ett kapitalt misslyckande för svensk polis att upprätthålla god tillgänglighet och service till landets medborgare. Skickar man ett meddelande till registratorn får man var glad om svar erhålles inom 14 dagar.

Är det så här vi vill att en av de viktigaste myndigheterna ska leverera service åt medborgarna som de är satta att betjäna?

Känslan blir att organisationen mer är uppbyggd utifrån sina egna krav och önskemål och i sista hand för medborgarna.

Vem är till för vem? En fråga som måste ställas. Allt var inte bättre förr. Men i många delar var det faktiskt bättre förr, i alla fall sett till tillgänglighet och lätthet att nå samhällsnyttiga verksamheter och myndigheter.

Sten Eriksson, Kristdemokraterna i Sala

Annons

Annons

Till toppen av sidan