Annons

Annons

Annons

Tärnsjö

Insändare
Stort tack till Liljebacken

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Liljebacken i Tärnsjö.

Bild: Mats Wikman

Annons

Under den senaste tiden har vi nära nog dagligen läst i tidningar och hört på TV om de stora problemen inom äldrevården. Brist på personal och kunnande medför att de inneboende kommer i kläm och inte får den hjälp de behöver. Det talas ibland också om dålig mathållning. Låt mig slå fast att de problemen gäller inte på Liljebacken i Tärnsjö. Här blir verkligen vi inneboende mycket väl omhändertagna. Vi har en personal som både är trevlig, kunnig och omtänksam och vi har också dygnet runt möjlighet att få hjälp om något problem uppstår. Personalen ordnar också olika aktiviteter som är mycket uppskattade och där vi socialt har möjlighet att umgås.

Annons

Annons

Maten på Liljebacken är också av högsta kvalitet och hävdar sig väl jämfört med många lunchrestauranger. Anna Karin och hennes gäng lägger verkligen ned all möda på att vi skall trivas. Många av oss äldre har ju gamla favoriträtter och med jämna mellanrum finns de på matsedeln och det är mycket uppskattat. Vi får även pröva på nyare rätter, som vi gamla inte är så bekanta med, och det har verkligen presenterats många fullträffar. Tycke och smak varierar ju, men det är trevligt att sätta sig till bords och veta att vi ofta får en smakupplevelse.

Efter kontakt med köket vet jag att de har kapacitet att laga flera portioner per dag. Jag tycker, att nu när pandemin har upphört, att man ska undersöka om det inte vore möjligt för flera tärnsjöbor att få komma hit och få chans att smaka på den goda mat som serveras här. Jag vet av egen erfarenhet att det är lätt att fuska med mathållningen om man är gammal och ensam och det vore säkert trevligt för många att få den möjligheten.

Jag vill sluta med ett tack till ledningen, personalen och köket för den omvårdnad vi får här. Vi känner oss trygga och vi vet också att våra anhöriga känner sig lugna då de vet att vi blir så bra omhändertagna.

Sture Jönsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan