Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Debatt
Vallöfte: Sveriges kortaste väntetider

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Arkivbild, Tony Persson

Annons

Människor ska inte behöva lida i väntan på vård. Under pandemin behövde en stor del av vårdens resurser användas till vård av svårt sjuka patienter, det gjorde att många som inte var akut sjuka fick vänta längre på sina insatser. Nu när coronapandemins belastning på hälso- och sjukvården lättat är Västmanland en av de regioner som gör den snabbaste förbättringen när det gäller att erbjuda vård till dem som fått vänta.

Annons

Sjukvården ska finnas där när du behöver den. Det ska alla i Västmanland känna sig trygga med. Vi kan nu konstatera att coronaköerna i Västmanland har betats av och läget är nu bättre än innan pandemin. Västmanland ligger på femte plats bland regionerna i hela landet gällande väntetider, till både första besök och operation. Att väntetiderna fortsätter kortas är viktigt för alla i vårt län.

Annons

Vi socialdemokrater presenterar nu vår tydliga målsättning om att Region Västmanland under de kommande fyra åren ska få Sveriges kortaste väntetider – och bli bäst på att uppfylla vårdgarantin.

Att bli bäst i Sverige på att uppfylla vårdgarantin för operationer är en hög målsättning och vi ser att det är fullt möjligt för oss att uppnå.

Bild: Sara Arvidsson, Pressfoto, Rasmus Hammarström

För att fler ska få vård snabbare behöver vi mer vårdpersonal inom länets hälso- och sjukvård. Region Västmanland ska vara en attraktiv arbetsgivare idag och i framtiden. Vi ska satsa på den fast anställda personalen. Det ger en trygghet för patienterna och en stabilitet för verksamheten. Vi ska också investera i personalens arbetsmiljö och möjligheter till kompetensutveckling. Till exempel genom att kunna läsa specialistutbildningar på betald arbetstid och möjligheter till forskning.

Vi ska också korta väntetiderna till operationer i länet genom att utöka antalet operationer som utförs. En ny enhet för planerade operationer kommer att öppnas i Sala under senare delen av 2022. Då ökar operationskapaciteten i länet och fler västmanlänningar kommer få sina höft och knäoperationer snabbare. Det är viktigt för att vården ska kännas trygg och tillgänglig.

Tillsammans kan vi göra vårt Västmanland bättre.

Kenneth Östberg (S)

Ulrika Spårebo (S)

Karolina Myllergård (S)

Marino Wallsten (S)

Regionrådskandidater

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan