Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Insändare
Pensionsgruppen – en falsk majoritet i utskottet, en falsk demokrati

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Sophia Magasanik

Annons

Jag ser att Ardalan Shekarabi (S) står framför kamerorna och framför sin besvikelse och att han aldrig har varit med om något liknande, att en falsk majoritet kan hindra ett pensionsförslag att komma fram till riksdagen för en votering. Att oppositionen genom detta förfarande utövar åldersdiskriminering mot våra pensionärer är anmärkningsvärt, säger Ardalan Shekarabi (S).

Annons

Nu måste jag ta ton och säga att jag blir riktigt förvånad att Ardalan Shekarabi (S) använder sig just av ordet ”diskriminering”, för där finns det något annat som är mycket mer allvarligt och till och med kränker de parlamentariska förutsättningarna i Sveriges riksdag.

Annons

Pensionsgruppen är en blocköverskridande arbetsgrupp som består av företrädare för de partier som står bakom pensionsöverenskommelsen (S, M, L, C och KD), med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) som ordförande. Denna arbetsgrupp saknar insyn från de övriga partierna som inte får vara med, och de får enbart ta del av information när den presenteras från pensionsgruppen.

Hur kan man i en demokrati acceptera att 30 procent av parlamentet (SD, MP och V) stängs ute från denna otroligt viktiga arbetsgrupp och förvägras delta i denna viktiga grupp gällande allas våra pensioner.

Detta är för mig helt obegripligt!

Vad händer med fina demokratin?

Annons

Annons

Till toppen av sidan