Annons

Annons

Annons

Annons

Problemen på Julmyra

Travkuskar sätter skräck i hästägare

Kristina Cedrins flyttade till Julmyra för att hon ville ha sina hästar och ett ridhus i anslutning till hemmet. Nu vågar hon knappt rida under dagtid i området närmast hemmet eftersom det körs travlopp i hög hastighet i bostadsområdet.

En del av travkuskarna kör upp till 70 kilometer i timmen på samfällighetsvägen i bostadsområdet och väjer vare sig för bilar, ryttare, hundar eller barn.Foto: Scanpix

Bild: Tor Röjerås

Annons

– En del av dem väjer vare sig för bilar, ryttare eller barn. De kör i upp till 70 kilometer i timmen på vår ridväg och in på samfällighetsvägen i bostadsområdet. Hade de skrittat hade det varit helt annorlunda. Vissa av kuskarna som kör här är hotfulla, otrevliga och ropar könsord. Jag har tagit mina hästar i trailern när jag ska till ridhuset en kort bit härifrån för att jag helt enkelt inte vågar utsätta dem för de travkuskar som kör hänsynslöst. Det är bara efter 20 på kvällen jag kan rida eller gå ut med hund utan att vara orolig. Jag har polisanmält hot och skadegörelse. Det här låter inte klokt, men jag upplevde större frihet att rida när jag var bosatt i Stockholms innerstad än vad jag gör här i vad som skulle vara ett paradis för hästägare i en hästkommun, säger Kristina uppgivet.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 119 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan