Annons

Annons

Annons

Annons

Sala

Insändare
Hvad vilja socialdemokraterna?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Amanda Lindblad, Socialdemokraterna i Sala.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

”Vi Socialdemokrater kommer säga som det är och göra det som krävs för att bygga ett starkare samhälle”, skriver den S-märkta kommunalrådskandidaten Amanda Lindblad i ett tidigare debattinlägg i denna tidning.

Förutom hennes massiva kritik mot de nu styrande partierna får vi aldrig riktigt veta vad hon själv har för avsikt att göra för att åstadkomma det där starka samhället. Hon utfäster visserligen löften om att vända utvecklingen och visa att Sala kan bättre om hon får väljarnas förtroende, men hur det ska gå till får vi inte veta. I stället radas klichéartade utfästelser upp om att alla barn ska gå i en bra skola, att äldreomsorgen ska prioriteras och att kommunen ska kännas trygg, löften som riskerar att bli icke-förpliktigande så länge de saknar tydligt innehåll.

Annons

Vilka initiativ Amanda Lindblad kommer att ta för att varje elev ska få förutsättningar att klara målen av behöriga lärare nämns inte. Inte heller hur löftet om en bra och trygg arbetsmiljö för alla som vistas i skolan ska genomföras.

Annons

Kommer S avsätta mer resurser till fler lärare så att eleverna kan få den hjälp de behöver, eller kommer kraven om effektiviseringar fortsätta vara den socialdemokratiska lösningen? Vill Amanda Lindblad bygga ännu fler skolor, eller vad betyder en bra och trygg arbetsmiljö? Vad kommer kalaset att kosta och var finns pengarna?

Äldreomsorgen kommer garanteras prioritet, skriver hon vidare, genom investeringar i personalen och borttagande av de delade turerna. Vad innebär en sådan garanti i praktiken? Kommer S anställa fler undersköterskor på bekostnad av fler lärare i skolan eftersom skolverksamheten inte utlovas samma prioriteringsgaranti? Vad kommer kalaset att kosta och var finns pengarna?

Att Sala kommun ska kännas trygg är ytterligare något Amanda Lindblad ska se till enligt egen utsago. Hur ser analysen ut? Är Salaborna otrygga? Vilka åtgärder behöver i sådana fall vidtas?

Någon djupare kunskap om eventuell otrygghet i kommunen tycks inte finnas. Däremot skriver Lindblad att det ska skapas ökad jämlikhet mellan bostadsområdena, dock utan en rad om vad som konkret avses. Ännu en klyscha utan substans. Med andra ord återstår en hel del att bevisa för ett oprövat kort som Amanda Lindblad innan väljare i Sala kommun får förtroende för henne och den klicheártade politik hon torgför. För att styra Sala kommun framåt krävs seriositet, pragmatism och ett moget politiskt ledarskap. S i Sala kan bättre!

August Palm

Annons

Annons

Till toppen av sidan