Annons

Annons

Annons

Annons

Jakobsbergsgården blev utan trädgård

Insändare
När gäller "armlängds avstånd"?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jakobsbergsgårdens trädgård.

Bild: Karin von Scheele Pettersson

Annons

Historien om trädgården vid Jakobsbergsgården är häpnadsväckande. Den innehåller så många aspekter av hur makt kan praktiseras, kanske rädsla för maktens konsekvenser och hur detta kan påverka så många människor.

Annons

Först beslutas att trädgården ska göras ännu mer tillgänglig för de som nyttjar den genom att öka möjligheten att köra rullstolen, att få ett jämnare underlag att gå på. De som förestår verksamheten på Jakobsbergsgården försöker att försäkra sig att det ska vara genomfört så att de boende inte ska stängas ute under för lång tid och blir försäkrad om att det inte kommer att bli en lång tid.

Annons

Vad händer sedan? Kommunalrådet får synpunkt från några och agerar omedelbart! Vilka synpunkter kan utlösa en sådan omedelbar reaktion? Men det handlar kanske också om vem som lämnade synpunkten som framkallar en sådan impulsmässig handling? Politiker har synpunkter på det som sker som gör att arbetet avstannar (lika med maktutövning), sedan ska det starta igen (maktutövning).

Problemet då är att de utförare av arbetet har ändrat i sina planeringar varför arbetet inte kan genomföras ( vilket ger konsekvenser av maktutövning) Artikeln belyser hur makten missbrukas av politiker. Varför är egentligen oklart men det får konsekvenser. Konsekvensen blir att trädgården till stora delar är obrukbar.

Artikeln visar hur tjänstepersoner i Sala kommun har så svårt att få en klar och tydlig kommunikation mellan varandra men också hur det blir väldigt oklart vilka mandat en tjänsteperson egentligen har över sitt ansvarsområde.

Det som sker är återigen en rad beskrivningar av politiskt maktutövande med dålig mersmak, tjänstepersoner som inte vågar stå emot politikers tryck, kommunikationssvårigheter inom Sala kommun.

Oroad för demokratin

Annons

Annons

Till toppen av sidan