Annons

Annons

Annons

Heby

Insändare
Klimatfrågan är både en global och en lokal fråga

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Daniel Steinmo (MP).

Bild: Privat

Annons

Att den koldioxid vi släpper ut gör världens klimat varmare är numera en vedertagen sanningen i alla läger. Men vem ska göra något åt det? Hittills har politiken lagt över ansvaret på dig och mig men vårt klimatavtryck fortsätter öka. I stället hoppas man att andra länder ska gå före, man hoppas på FN, kärnkraften eller väntar på det stora tekniksprånget. Men tiden går och inget händer.

Annons

Miljöpartiet är det parti som vågar ta tag i frågan. Det vi måste inse är att klimatfrågan på en gång är både global och lokal. Vi måste lösa den tillsammans men vi måste börja med oss själva. Naturvårdsverket har slagit fast att Sveriges kommuner har en nyckelroll i kampen för att vårt land ska nå uppsatta klimatmål. Men detta är inget som syns i årets valkampanjer. I Miljöpartiet Hebys valprogram sätter vi klimatfrågorna främst. Det är lika viktigt med en livskraftig natur som med skola och hälsovård. Bland annat vill vi ha ett tydligt natur- och klimatfokus i arbetet med nya översiktsplanen.

Annons

Vi vill minska kommunens utsläpp från egna verksamheter, bland annat genom att elektrifiera fordonsflottan och skärpa miljökraven i upphandlingar. Inför valet den 11:e september uppmanar vi övriga partier i Heby kommun att våga tala om den stora och svåra klimatfrågan och vad vi lokalt kan göra för att minska klimatutsläppen!

Daniel Steinmo, kandidat till Kommunfullmäktige i Heby kommun för Miljöpartiet Heby

Heby tätort från ovan.

Bild: Mats Wikman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan